Yazın sıcak aylarına girdik .Baharın  güzellikleri hava sıcaklığının da az olduğu günler yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor. Bu günlerde şartları uygun olanlar bu sıcak günleri sahillerde,yazlıklarında geçirecek.

Bu imkanı bulunmayanlar ise , bir yanda havanın bunaltıcı sıcağı  ile boğuşurken diğer taraftan  geçim derdi  ile baş başa kalacak.

Hayat pahalılığının biraz olsun azalacağı beklentisinde olanların  bu beklentileri boşa çıktı.

Bırakınız  halkın tüketim ürünlerinde fiyat indirilmesini  halkın biraz olsun  nefes almasını sağlamayı her gün zam üzerine zam geliyor.Sebze ve meyvelerinin satıldığı yerlerin yanından  sabit ve  dar gelirliler sadece  bakıp yanından geçiyor. Akaryakıta bir biri ardına yapılan zamla daha da artacağı söyleniyor.

Geliri giderlerini karşılamayanlar için yaz ayları da  çok zor geçecek. bakıyorum semt pazarlarının bitiş saati yaklaşsın da biraz ucuz mal alayım beklentisinde olan insanlarımız  var.Daha da acı olanı, bazı vatandaşlarımız pazar atıkları içinden yiyecek  bulmaya çalışıyor.Bir insanın bu duruma düşmesine kadar acı verici bir durum.

 Bu arada ülke yönetiminde söz sahibi olanlar böyle konularla  meşgul olacakları yerde birbirini suçlama yarışındalar.

Bu görüntüler, siyasi didişmeler  halka bıkkınlık veriyor Medyada haber programlarını izleme oranı gittikçe azalıyor.Halk siyasilerden birbiri ile dalaşma değil sorunlarına çözüm bekliyor.

Pazardan alış veriş yapmadan dönen bir vatandaşın söylediği gibi “Artık bıçak kemiğe dayandı”.İnsanların dayanacak gücü kalmadı.Bu durum siyasiler için uyarıcı olmalı.

Toplumun bugünkü sessizliği kimseyi aldatmasın.Geçim şartlarının dayanılmaz boyuta ulaşması iyiye alamet değildir.Tarihte bunun çok örnekleri vardır.

Bugün olanlara ilgisiz kalanlar  bunlardan ders almaları gerekir.İşte  böyle  sorunları üst üste geldiği günlerde  şartlarını zorlayıp  toplumun  huzura sağlıklı kalmaya  ihtiyacı var. Geleceğe karamsar olarak  bakmamak  gerekir.Ne demiş atalarımız “gün doğmadan daha neler doğar” halkımız  sabırlıdır. Yeri geldiğinde  sorunlarına ilgisiz kalanlara gereken cevabı verir.

--------------------

HEM BERBER HEM RESSAM

Edirne merkez Ağaç Pazarı semti  Kıray İş Merkezi giriş katında en eski mesleklerden olan  berberlik mesleğini yapan Fuat Platinkol, diğer zamanlarında fırsat  buldukça  kara kalemle resim yaparak vaktini geçiriyor.

Yaptığı resimleri işyerinin duvarlarına asıyor.72 yaşında, Edirne’de en yaşlı berberler  arasında  ikinci sırada  olan  Platinkol, 67 yıldan bu yana mesleğini sürdürüyor.

Görevi sırasında müşterileri ile de muhabbet etmeyi ihmal etmiyor.

Resim yapma merakını  nereden geldiğini sorduğunuzda küçük yaştan bu yana resim yapmaya meraklı olduğunu, ,geçinmek için berberlik mesleğini seçmesine rağmen resme olan tutkusundan da vazgeçmediğini söylüyor.

Resim yapmanın kendine huzur verdiğini belirterek “Keşke imkanım olsaydı da o yönde eğitim yapsaydım” diyerek  resme  olan özlemini dile getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.