Yetkililer, piyasa denetimini sağlamak uğruna çeşitli yolları deniyor.Buna rağmen piyasadaki pahalılığın önü  bir türlü alınamıyor.

Bu konuda son yapılan açıklamaya bakıyoruz “iğneden ipliğe ucuzluk” gelecek ve piyasada  her şey denetlenecekmiş.

Benzetmeye bakınız:Bugün piyasada iğne iplik var mı? pahalılığı böyle ne olduğu belirsiz ürünlere bağlamak  ne derece gerçekçi.

Piyasa öyle  laf olsun diye söylenen vaatlerle, sözlerle denetlenemiyor.Bu konuda ilgili kurumların seferber olmasına fahiş fiyatla satış yapanlara yaptırım  uygulayarak sağlanabilir.

Yoksa iğneden ipliğe ucuzlama vaatleri ile halkımız kandırılamaz.

Bu sorun varlığı ile yokluğu belli olmayan Türkiye Büyük Millet Meclisinde de devamlı gündeme gelmeli.

Bölgemizde yeni seçilen genç  milletvekillerimiz bu ve bunun gibi bölgenin  önemli sorunlarını sık sık gündeme taşımalı.Biz onları mecliste ve medyada  seslerini daha çok  duyurmaları, bölge   sorunlarının çözümüne katkı yapmaları için  oraya gönderdik.

-------------------------

EMEKLİLER YILINDA EN BÜYÜK SIKINTIYI ONLAR ÇEKİYOR

En yetkili ağızdan bu yılın emekliler yılı olarak duyurulması emeklileri umutlandırdı.

Milyonlarca emekli yaşam koşullarının iyi olacağı  beklentisine girdi.

Şimdi ,bırakınız  emeklilerin hayat şartlarında iyi olmayı  emekli vatandaşlarımızın  geçim sıkıntısı her geçen gün daha da zora giriyor.halk: “ Böyle emekliler yılı olur mu.?” Diye şikayette bulunuyor.Yıl emekliler adını taşıyorsa o yıl emekliler yararına düzenleme ,yaşam koşullarını  iyileştirme  yapılacağı anlamına gelmez mi?

Tuzu kuru olanlar evini geçindirmede zora giren harç borç ay sonunu getiren dar gelirlilerin durumunu bilemez. Birileri onlara bu zorlukları defalarca anlatması lazım.100 bin lira maaş alanlar on bin lira ile geçinmek zorunda kalanların ne zorluklar çektiğini bilemez. Bir gün onların sofralarına gidip  nasıl gıdalarını sağladığını çoluk çocuğu ile nasıl  zorluk çektiğini  görmeleri gerekir.

Bu  konu iktidarı ,muhalefeti ile herkesin ortak sorunu olmalı.Yoksa bu hayat pahalılığı sosyal sorunlara zemin hazırlayacağını  unutmamalıyız.

---------------------

FIKRA

BEŞ YÜZ LİRA

Cimri bir Yahudi evinin kapısından çıkarken karısı bağırmış:

“Moiz çabuk yukarı gel oğlun 500 lirayı yuttu.Bir doktor çağır.

Moiz’ hayret içinde gözleri büyümüş.

“ne diyorsun be Rebeka,beş yüz lira için beş yüz bin lira doktor parası verilir mi?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.