İki ay önce Mersin Büyükşehrinin çağdaş ilçesi Mezitli'de çalışan oğlumu ziyarete gittim.

Kış günlerinde ılıman iklimin geçerli olduğu bir Akdeniz ilçesinde yaptığım gezim sırasında farklı siyasi parti mensuplarıyla meslek kurum temsilcileriyle görüşme imkanım oldu. Mersin, ülkenin farklı bölgelerinden ve Suriye'den gelen insanların barış içinde yaşadığı bir şehir. Bakıyorsunuz bir işyerinden kulağınıza Arap müziği geliyor. Suriyeliler işyeri açmış her meslekte faaliyet gösteriyor. Bölge halkıyla kısa zamanda entegre olan Suriyelilerin bir süre sonra ülkenin diğer bölgelerinden gelen vatandaşlarımızla birlikte ekonomi ve siyasette söz sahibi olurlarsa şaşırmamak gerekir.

Bölge, ekonomik olarak buna çok uygun. Mersin konumu itibariyle güçlü bir ekonomik potansiyele sahip. Narenciyenin merkezlerinin içimde yer alıyor. Topraktan yılda iki ve daha fazla ürün alınıyor.Limanı ülkemizin uluslararası üne sahip. Yurt dışından deniz yoluyla gelen mallar buradan ülkemize dağılıyor. Burada kaldığım İki ay süre içinde farklı bölgelerden gelip burada rahat bir yaşam süren insanlarımız ile görüşme imkanım oldu.

Başka bölgelerde sık sık görülen siyasiler arasında uyuşmazlık burada yok.

İlin bazı ilçelerinin belediye başkanı MHP 'li Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'den. Kırsal kesimde yörükler arasında MHP güçlü .AK Parti, İYİ Parti ve HDP'de ilde etkili. Mezitli ilçesi yeni yerleşim alanı olmasına nedeniyle altyapı sorunu yok denecek kadar az.

Kış ve bahar aylarında yoğun yağış alması altyapıda sorun olmuyor. Caddeler çok geniş trafik sorunu olmuyor. Özellikle ilin yeni yerleşim bölgelerinde ücretli otopark alanı göremiyorsunuz. Binaların çoğu 12 katlı. Bölge halkı sokağa çıkma yerine apartmanların içinde yaşam sürdürüyor. Sokaklar bomboş. Bu durumu gerçekten yadırgadım.

Bunun ülkede etkili olan salgın hastalığı nedeniyle olduğu söyleniyor. CHP'li belediye başkanı halka geniş sosyal hizmetler sağlamış. Eski bir yerleşim alanı olması nedeniyle ilde sit alanları çok. Buralardaki eski eserlerin ortaya çıkması halinde Mersin güneyin önemli bir turizm merkezi olacağı söyleniyor.

-----------------------

KIŞ VE BAHAR AYNI ANDA YAŞANIYOR

Bakıyorsunuz Toros Dağları etekleri bu aylarda karla kaplı. Şehir merkezinde ise ılıman iklim sürüyor. Sürekli yağmur yağıyor çevre yemyeşil. En güzel görüntü ise Akdeniz bölgesine has narenciye ağaçları. Bölgemizde yüksek fiyat ödeyerek aldığımız limon portakal burada çok ucuz.

----------------

EDİRNE'Yİ TANITMAK İSTEDİM

Görüştüğüm çoğu insanlarımız Edirne konusunda bilgi sahibi değil. Sadece son yıllarda sık sık gündeme gelen Edirne tanıtımına kendini adamış esnafımız ciğerci Bahri kardeşimiz ile kentimizi hatırlayanlar tanık oldum. Bu da gösteriyor ki, tarihi, turistik kentimiz yeterince tanıtamıyoruz. Mezitli belediyesi, öğrencilerin faydalanacağı bir sosyal tesis açmış. Özellikle üniversiteye hazırlanan gençlerin yanında halkta buradan yararlanıyor. Bu tesis aynı zamanda kitaplık konumunda . Böyle önemli bir yerde Edirne'yi tanıtan eserlerin yararlı olacağını düşünerek, buraki yetkililere kentimizi tanıtan eserleri göndereceğim sözünü verdim. Ne yazık ki, bu konuda mahçup oldum.Konuyu ilettiğim yetkililer Edirne'yi tanıtan eserlerin tükendiğini yeniden basılacağını söylediler. Ben kendi imkanlarımla bu sözümü yerine getireceğim. Bu gezim sırasında kentimiz açısından sevindiğim ve üzüldüğüm durumlara tanık oldum. Bir gazeteci gözüyle irdelediğim bu konulara bundan sonraki köşe yazılarımda değineceğim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.