Onurumuz olan bir bayram daha: Otuz Ağustos Zafer Bayramı.   “İki karpuz  bir koltukta” gibi bir şey.

İkisinin de ayrı yeri ve önemi var.

Ve uzunca sürecek olan izinli günler…

Havalar biraz seriler gibi oldu ama yine de sıcak mı sıcak. Bir yerlere uzanmak, deniz kenarları ve denize dalmalar. Niçin, serinlemek ve dinlencenin tadını çıkarmak. Başka bir deyişle değişikler zincirinde monotonluğu aşmak. Çünkü eskiler bile “Tebdili mekanda (yer değişikliğinde) ferahlık vardır. deyişiyle, bu vurguyu saptamış.

Bir  çok kişi sırt üstü yatmayı dinlenmek sanır. Oysa, hiç de öyle değil. Eğitimciler, dinlenmek değişik etkinliklere katılmakla olur. Gezmek, görmek, tinsel sağlık açısından da önemlidir. Bir seyyar satıcı bir zamanlar demişti ki; “gezdikçe açılayım”

Ancak gezmek kadar okumak da önemlidir. Kitaplar da sizi kendinizden alır, kim bilir nerelere götürüp getirir… İkisi de varsa (elbet belli ölçülerde) o kişiye “karada ölüm” ulaşamaz!..

Kurban Bayramı biraz canlı-kanlı da olsa yaşayan dinsel kökenli bir efsanedir.

Zafer Bayramı, bağımsız bir ülkeyi hak ettiğimiz en önemli günlerden biridir. Uzun süren zırhlı yedi düvele karşı son darbeyi indirdiğimiz gündür. Düşman ya da düşmanlar denize dökülmüş, özgür ve bağımsız yeni ülkenin temelleri atılmıştı. Artık birlik beraberlik ve çağdaşlığın başladığı günler başlamıştı.

Bu yıl iki bayramın yan yana kutlanmasının coşkusu yaşanacak. He şeye rağmen varız ve var olacağımızın sonsuza uzanan dallarında, yollarında, bağlarında çiçekler açacak. Her iki bayramımızı da kutluyor, bu güzel ülkenin ve toplumun hak ettiği yerde olmasını diliyorum.

Bir de şiir ekleyerek, armağan ediyorum:

BİR DAL ÜRPERTİ

Bir avuç dalga sesinde  bir demet ürperti

Kentin gece yarısı horlamasına

Çağla hapşırığından Meriç martılı esinti

Çalınca uzak-yakın  gurbetin çan-zili

Buzlanmış titrek sayılarla şam işinde pergeli

Dersimiz sarı  güz, titrek esinti

Sevgiyi unutturan  eritip yutan

Ürkmeler paneli

Balkanların ve Ortadoğu’un  en  yakışıklı

Aspirini

Dilimde kaldı yine

Bir avuç   doğa terzi

Bir bir şal esintisinde bir dal ürperti

Vizeli  N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.