Bugün köşemizde Edirne’de dikilmiş olan iki anıtı konu edindik.

Bunlardan birincisi; Türkiye’nin yetiştirdiği büyük araştırmacı, Atatürkçü ve aydınlıkçı yazarı Uğur Mumcu’ya aittir. Bu anıt o büyük yazarın anısını yaşatmak ve onun yaşamından gelecek kuşaklara alınacak dersleri aktarmak için dikilmiştir.

Uğur Mumcu Anıtı, kendi adını taşıyan parkın ortasındadır. Uğur Mumcu Parkı da bildiğiniz gibi şehrimizin ortasında ve Atatürk Anıtı’nın hemen doğu kıyısında, bitişiğindedir.

Ancak o büyük yazarın adına dikilmiş olan bu anıt, fotoğrafta de görüldüğü gibi; Fark edilir olmaktan çok uzaktır. Bu anlamlı anıt, içinde bulunduğu parkın derinliğinde kamuflaj edilmiş gibidir.

İkinci fotoğrafta da Edirne’mizin yetiştirdiği dünya ölçeğinde üne kavuşmuş olan Heykeltıraş İlhan Koman Anıtıdır.

Edirne’nin adını yüksek sanatıyla dünyaya duyurmuş olan bu büyük sanatkarın adına dikilmiş olan bu anıt da tıpkı Uğur Mumcu adına dikilmiş olan anıt gibi, terk edilmişlik görünümü içindedir.

Edirne Halkı için Uğur Mumcu ve İlhan Koman isimleri önemli ve değerli isimlerdir.

Bu iki güzel ve büyük insanın anıtları, onların isimlerine layık bir görünümde olmalıdır.

Bu önemli konuyu, başta Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan’a ve diğer yetkili makamlara aktarmış oluyorum.

Bu iki anıtın da tez zamanda hak ettikleri önem ve değere uygun olarak yeni bir görünüme kavuşturulmasını bekliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.