Muhalefeti de, İktidarı de veryansın ediyor.

Tarım ile ilgili konuşmalar gerçekten de insanın içini karartacak cinsten.

Allah dönümünden bir ton buğday veriyor, yine şükür etmek yerine ya fiyatını, ya alımdaki olumsuzlukları gündeme getirerek şikâyetçi oluyoruz nedense.

Biz insanlar aslında sadece Tarım konusunda değil, her konuda kanaatkâr olmayı beceremiyoruz nedense.

Bu sene verim iyi ya, kötü bir durum bulup bağırmak gerekir tabiî ki.

Geçtiğimiz yıllarda ayçiçeği ödemeleri ile ilgili paralar bankaya yatırıldığında Ziraat Bankası önündeki kuyrukta bir haber yapmıştım.

Aylardır bekledikleri para gelmişti ve en çok bir saat beklemek zorunda kaldığı için veryansın edenlerin sayısı oldukça fazlaydı.

Bu kadar beklenirmiymiş, zaten aylardır bekliyoruz bari şimdi bekletmesinler gibi feveran içeren sözler mikrofonumuza yansımıştı.

Kamerayı kapattıktan sonra yaşlıca bir çiftçiye; “neden bu kadar sabırsız davrandığını ve üç aydan bu yana beklediği parayı kısa bir süre sonra eline alacağını bildiği halde neden bu kadar sinirlendiğini, buna dahi şükretmesi gerektiğini, ya para yatırılmamış olsaydı ne olacaktı yine bekleyeceksin, sen bari yaşlı başlı biri olarak daha sakin olmak gerekir” dediğimde biraz düşünüp şu sözü söylemişti; “be kardeşim aslında haklısın nasılsa para gelmiş alacağız ama sinirlerimiz çok geriliyor işte. Aslında şükür etmemiz gerekir” diyerek yelkenleri suya indirmişti.

Dünkü toplantıda İktidardaki Partinin temsilcisi ve bir sivil toplum kuruluşunun başkanı da olan Mustafa Suiçmez bile Süloğlu’n da ofisin açılmadığını ve mal alımı yapmadığını bu yüzden de fiyatın bu ilçede düşük olduğunu söylüyor.

Kardeşim bırak ta bunu muhalefet üyeleri söylesin.

El birliği ile bir şeyler yapalım çağrısını lafla değil eylem olarak hayata geçirmek görevi yine size düşer. Al arkadaşlarını İl Başkanına git veya sık sık gittiğiniz Başkente gidin ve bu sorunu halledin ve Süloğlu çiftçisinin birkaç esnafa peşkeş çekmesinin önüne geçerek sevap ta kazanın..

Buradaki İktidarın temsilcileri olarak bu Ofisi açtırmak sizin göreviniz ve bu güce sahipsiniz.

Aslında bunları diğer partiye mensup üyelerin söylemesi hatta onu göreve davet etmesi gerekir ama nerde, İl Genel Meclisinde yıllardan bu yana ahbap çavuş ilişkilerinin bozulmaması için olması gereken muhalefet yapılmamıştır.

Basının ve bilhassa da ETV kamerası oradaysa kayıkçı kavgası niteliğinde bazı sataşmalar yapılır o kadar. Neyse bunlar onların işi tabiî ki ama Süloğlu’nun sorununu ortadan kaldıracak bası CHP üyelerinden gelecek ki; iktidar partisi de harekete geçsin.

Güneş çarığı, çarık ayağı sıkarsa önlem alma teşebbüsleri de artar.

Ak Parti Lalapaşa İl Genel Meclis Üyesi Secaattin Uyur en güzel ve gerçek bir konuşma yaparak köylerde 8 saat traktör kullanmak için çalıştırmaya insan bulamadıklarından yakınarak konuşmasını şöyle sürdürmüş; “Bu yıl buğdayda bereketli bir yıl geçirdik.

Lalapaşa’nın Çömlek Akpınar köyünde verim 800 kilogram ile bir tona kadar ulaştı.

Herkes Yokluktan bahsediyor. 8 saat traktör kullanmaya köylerde 150 -200 liraya adam bulamıyoruz. İş var fakat çalışmaya niyet yok. Herkes yokluktan bahsediyor. 8 saat traktör kullanmaya köylerde 150 -200 liraya adam bulamıyoruz. İş var fakat çalışmaya niyet yok. Neden böyle oldu; demek ki insanlarda para var, çalışmak istemiyorlar. Edirne’de 2 bin 50 liraya asgari Ücretle çalışıyor, köyde 300–500 dönüm arazisi var maalesef o da gelip Edirne’de çalışmak istiyor. Sosyal Yaşam diyorlar. Bu sosyal yaşam nasıl oluyor. Köyde oturan da yapabilir. Maalesef gençlerimiz çalışmak istemiyor, üretime katkı vermek istemiyor”.

Gerçekleri ne kadar da güzel dile getirmiş kardeşim.

Tebrik ediyorum ve Süloğlu’nun durumunu İl Başkanına ve Milletvekili Fatma Aksal Hanımefendiye aktarma görevini de üslenirsen çok iyi bir iş yapmış olursun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.