Her ilde  mevcut olan öğretmenevleri öğretmenlerin bir araya gelip meslektaşları ile sohbet ettikleri aralarında sorunlar tartıştıkları, başka illerden gelen meslektaşlarını ağırladıkları yerler olarak bilinir.

Bu amaçla  öğretmenlerin de katkıları ile yapılan Edirne öğretmenevi   geçtiğimiz yıllarda Aydın Üniversitesi’nde alınan, “binanın çürük olduğu, yıkılması gerektiği” yönündeki  raporun kararı ile yıktırıldı.

Aslında  çok sağlam olduğu herkesçe  bilinen bu binanın yıkılma nedeni  bir muamma yıkılması  konusunda çeşitli iddialar var .

O zaman görevde olan bazı daire müdürlerinin yıkımda etkin olduğu, binanın yıkılmasından sonra yerinin bina için çürük raporu verilen üniversiteye verileceği yönünde aracılık  yaptığı  söylentiler oldu.

Milli eğitim ve öğretmenler bu konunun  yeterince takipçisi olmadı. Bu yeterli oranda sağlanamıyor

Bugün bakıyorum yıkılan öğretmenevi binasının yeri  çöplük gibi .Sosyal tesis olarak kullanılan farklı meslek gruplarının  bulunduğu harabe binaya  giren çıkan belli değil. Bu konuyu  çok kez gündeme getirdim.Bunun öğretmenlerimiz açısından önemli olduğu inancındayım.

--------------------

ÇOK MODERN BİR ÖĞRETMENEVİYDİ

Edirne öğretmenevi çok amaçla kullanılan, içinde yemekhanesi, toplantı salonu ,gelen misafirlerin kalabileceği yatacak yer olarak kullanılan  küçük otel yerleri  bulunan  çok modern bir binaydı.

Ayrıca kahvehane, terzi berber gibi hizmet sunan yerleri vardı.

Öğretmenevi, çevredeki öğrencilere lokantacından memurlara   imkanı  oranında  hizmet veren  çok amaçlı bir tesisti.

Binanın yıkılmasından sonra yapılan sonuçsuz kalan  cılız tepkiler  ne yazık ki  etkili olmadı, sonuç vermedi.

Henüz yıkılma  gerçeğin ne olduğu  bilinmeyen  öğretmenlere hizmet veren bu  bine yok oldu.

Uzunköprü ve Keşan ilçesindeki öğretmenlerin öğretmenevi var.

Ne acıdır ki,  oralardan kat kat yüksek oranda  öğretmeni olan il merkezi eğitimcileri bu imkandan yoksun.

Bir ara Fettullahçılara ait bir yerin Öğretmenevi olarak verileceği yönünde söylentiler oldu .

Daha sonra da bu unutuldu gitti.

Öğretmen sendika ve derneklerinin ve öğretmenlerin öğretmenevi yapılması konusundaki çabaları yeterli olmuyor.” Yerine yenisi yapılacak” diye yıkılan binanın yeri şimdi bomboş.

Bundan öğretmenlerin de  fazla  şikayeti yok gibi  .Bu görüntünün ilçelere karşı  Edirne’nin bir utancı olacağını hesap eden yok mu?

----------------

FIKRA

 ARKADAŞI SINAMA

Bir ülkede ünlü bir işadamı eski okul arkadaşının birinden ,şöyle bir mektup atmıştı:

“Sevgili dostum ,birlikte geçirdiğimiz tatlı günlerin hatırasına  hürmeten,oğlum Ali’ye  fabrikanda bir iş vereceğini umuyorum”

Sanayici arkadaşı daha sonra şu mektubu gönderdi:

“Sayın Ahmet bey beraber geçirdiğimiz günleri ben de unutmam.

  Fakat ne yazık ki, fabrikamda şimdilik boş bir yer yok.

Eski arkadaşı bu kez ikinci mektubu yazar.

“Daha önce yazdığım mektupta yazacaklarım eksik kalmıştı.Oğlum işe girerken  kendisine annesinden miras kalan 500.000 lirayı da  sermaye olarak size vermeyi amaçlıyor…”

İkinci mektup:

“Sevgili dostum oğlunuzu bağrımıza basmaya hazırız.

  Derhal bana gönder.Lisede de ne yaman çocuktun,o günleri hatırlıyorsun değil mi?”

Üçüncü ve son mektup:

“Düzeltme, ilk olarak belirteyim ki, oğlumun  hiçbir sermayesi yoktur. Bilindiği gibi benim oğlum da yok. Senin yine okuldaki gibi olup olmadığını öğrenmek istemiştim, böylece öğrenmiş oldum, teşekkürler”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.