Edirne'nin Uzunköprü ilçesinin Malkara ilçesi sınır köyleri olan Çavuşlu, Harmanlı köyü topraklarından çıkarılan linyit madeni ile uzun yıllardan bu yana bölgenin yakacak ihtiyacı karşılanıyor.

Maden sahipleri, iddiaya göre , linyit madeni çıkardığı yerleri yasa gereği eski haliyle bırakmaları gerektiği , eğer orası orman alanı ise dikili olan ağaçların fidanların dikerek terk etmeleri gerekiyor.

Buna rağmen bu köylerin maden sahalarında böyle bir uygulaması yok. Madeni alanlarında kazılan çokurlar aynen bırakıyor. Merak edenler Çavuşlu ve Harmsnlı köylerine gidip meralarındski durumu görebilirler.

Maden sahiplerinin Özel İdare Ruhsat Denetleme Müdürlüğü'nde yükümlülükleri nedir? Ruhsatı dolan madenciler yükümlülüklerini yerine getiriyorlar mı?

----------------

KÖY MERASI YOK OLUYOR

Ruhsat için alınan ücretten meraları yok olan köylülerin hakkı yok mu.? Madencilerin kazdığı kuyularda köylülerin hayvanları telef oluyor. Bu durum köylülerin tepkisine neden oluyor. Bu konuda gerekli bilgi anlamamışlar Haklarını öğrenmek, madencilerin meralarına verdiği zarar konusunu daha üst makamlara iletecekletini söylediler.

Bu durumu yetkililere bir kez daha duyurmak istiyorlar.

--------------

BİRAZ HOŞGÖRÜ GEREKMEZ Mİ?

Olta ile balık avcılığı halkımız arasında çok yaygın.

Boş zamanı olanlar Edirne çevresindeki göletlerde olta ile balık avcılığı yapıyor. Bunlardan biri ise Havsa ilçesine bağlı Osmanlı Köyü meradındaki gölet.

Balık avlamak için oraya gidenlere farklı uygulama yapıldığı konusunda yakınmalar var. "Çevreyi kirlettiler" gerekçe gösterilip halkın gölete gitmesi engelleniyor. Buna karşın gölet çevresinde bir çöp aracı yokmuş. Çevre temizliğine özen göstermeyenler olabilir.

Aslında kentin her yanında durum böyle. Havsa Belediye Başkanı bu köylü. Haftanın bir günü buradaki çöpleri toplama imkanı yok mu?

Bu gölete balık avlamak için gelenler köyden de alışveriş yapıp ekonmilerine katkı sağlıyor. Buna rağmen köy muhtarı çeşitli gerekçelerle vatandaşların gölete gitmesi engelleniyor.

Köy bütçesine katkı yapan, boş zamanlarında gölet kenarında stres atan bu insanlara biraz töleranslı davranılamaz mı?

Güme avcılığı tüm göletlerde yasak olmasına rağmen burada serbest, acaba neden?

Bu uygulamadan Osmanlı Köyü halkı da yakınıyor. Muhtarın bu tavrı ile köye de zarar verdiğini söylüyorlar. "diye şikayette bulundular. Yetkililerin bilgisine sunmak istedim.

-----------

ÖZLÜ SÖZ

Namus görünmez bir cevherdir, çoğu zaman ona sahip olmayanlar sahipmiş gibi görünürler.

WİLLİAM SHAKESPEARE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.