Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü 83 yıl önce bugün sonsuzluğa uğurladık.

Vefat ettiğinde henüz 57 yaşındaydı. Ömrü savaş alanlarında mücadele ile geçti.

Üç kıtada yayılan, dünyanın en büyük imparatorluğu olan Osmanlı Devleti sömürge ülkelerce "hasta adam" denildiği bir dönemde Atatürk, "halkımız sömürge haline getirilemez, yıllardır hür yaşadık hür yaşayacağız" diyerek, yurdun dört bir yanını işgal eden, buna çanak tutan yurtiçi ortaklarına karşı canlarını ortaya koyup ülkede kurtuluş mücadelesini başlattı. Ülke insanlarımız yedi düvele karşı yapılan savaşlar sonunda kırılıp milyonlarcası şehit olmuş. Yurdun kaynakları düşmanlara devredilmiş. Halk yoksulluktan kırıldığı, hastalığın kol gezdiği bir dönemde Atatürk İstanbul'u işgal eden düşman gemilerine bakarak arkadaşlarına moral verip" bir gün geldikleri gibi giderler" diyerek ülkenin düşman işgalinden kurtuluşu konusundaki kararlılığını ortaya koymuştu.

Ülkede kurtuluş mücadelesine katılan Atatürk ve arkadaşlarının işleri çok zordu. Yoksullukla mücadele eden ülkede kurtuluş mücadelesi için imkanlar yoktu. Halk fedakarlık yaptı, onlardan desteğini esirgemedi, elinde ne varsa verdi. Kurtuluş Savaşında karşılaşılan zorlukları bu ülkede huzur içinde yaşayan herkesin unutmaması gerekir.

Bugün yapılan mücadeleyi hafife almak isteyenler şunu bilmeli ki, çevremizdeki ülkelerden bağımsızlıklarını, güvenliklerini hiçe sayan ülkesine sahip çıkmayan, sömürge ülkelerin uydusu haline gelen komşularımıza bakmaları ibret almaları gerekir.

Bugün hür ve bağımsız yaşıyorsak bunu Atatürk ve kendine destek veren fedakar insanlara borçluyuz.

----------------------

DÜNYADA UNUTULMAYAN TEK LİDER

Yaşadıkları sürede halkın sevgisini kazanan el üstünde tutulan çok lider ölümünden sonra unutulup gitti.

Bazıları ismi dahi hatırlamıyor. Tarih kitaplarında silindiler. Atatürk ise, aradan bir ömrü aşan süre geçmesine rağmen halkın Ata'sına sevgisi artarak devam ediyor. Dünyada kabri en çok ziyaret edilen bir lider Atatürk, tüm engellere, bazılarının onları yok saymasına rağmen bu sevgi artarak devam ediyor. Ulu Önder "benim naçiz vücudum bir gün toprak olacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır " diye ulusuna güvenini belirlemiştir. Ölümünden bu yana 83 yıl geçmiş. Bugün ülkenin dört bir yanında onun mirasına sahip çıkan halkımız bir kez daha ona sevgisini kanıtlayacak. Aramızdan ayrılışının 83.yılında Ata'mıza sevgi ve bağlılığımız sonsuza dek yaşayacaktır.

Bize bu ülkeyi kazandıran kurtuluş önderlerinin ruhları şad olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.