Toplumun en büyük sıkıntısı ülkede olup bitenler konusunda sağlıklı haber alamamalarından kaynaklanıyor.
Özellikle geçim sıkıntısının ,siyasi çalkantılar ile halkın haberdar olması gereken, diğer iç ve dış sorunlar konusunda haber yapan  yazılı ve görsel  basının sorunları objektif ve tüm  yönleriyle halka duyurması görevi olmasına rağmen siyasi  yönden bağımlı olan iletişim araçları bu konuda  gerçekten uzak haber yaparak halkın  bu alanda bilgi sahibi olmasını engelliyor.
Tamamına yakını iktidar yanlısı olan  TV kanalları ve az sayıdaki muhalefet yayın organları arasında halk “hangisi doğru söylüyor” ikilemi arasında kalıyor.
Sorunları tüm boyutu ile halka duyurması asli görev olan ulusal basın bu yapısı ile  gerçek sorunlar karşısında bocalıyor. Gerçekler ortaya çıktığında yanlışlıklarını gizleyebilmek için her yola başvuruyor.Siyasetçilerimizde olduğu gibi onların güdümünde olan  yaygın basın kurumlarımızda özeleştiri yöntemi gelişmiş değil hiç biri ”yoğurdum ekşi” demiyor. Bu yapıları ile halkın ülkedeki  haberlerde  gerçeklere ulaşması engelleniyor.
Bugün  halkın sorunlar konusunda suskunluğu toplumun siyasiler ve medyaya karşı güven duymamasından kaynaklanıyor.
Halkın ilgisizliği  ülkemizde demokrasinin gelişmesini olumsuz yönde  etki yapacağı halk tarafından iyice anlaşılıncaya kadar halkın suskunluğu,medyanın buna çanak tutması devam edecek gibi görülüyor.
Siyah ile beyaz arasında gidip gelen bu anlayış diğer renklerin de devreye girmesiyle halk gerçekleri tüm çıplaklığı ile öğrenme imkanı bulacak.
Demokrasimizin en önemli eksikliği halkın temsilcilerinin bir türlü doğruları yanında yanlışların da olabileceği sorunlar, tüm yönleriyle yaklaşma geleneğinin benimsenmemesinden kaynaklanıyor.
Siyasilerin açıklamalarına baktığımızda kendi doğrularının  dışında farklı görüşü savunanların fikirlerinde de doğruluk payı olabileceği  sözlerini duyamazsınız.Özeleştiri geleneği  özellikle siyasilerimiz arasında yer bulamıyor.Böylece ülke yararına en doğruya ulaşmak daha da zorlaşıyor.
-----------------------
FIKRA
DÜĞÜN MASRAFI
Bir ülkede kumarbazın kızı yine bir kumarbazla  evleniyordu.
 Düğün salonu davetlilerle dolduğu halde damat ve kayınpeder ortalıkta görünmüyordu.
 Kızın annesi bu durumu soran yakınlarına şu cevabı verdi:
“ Siz yiyip için keyfinize bakın.Bizimkiler düğün  masraflarına bir el poker çeviriyorlar.
 Kim kaybederse düğün masraflarını o ödeyecek”
---------------
ÖZLÜ SÖZ 
Uzun süre devam eden bir anlaşmazlık, her iki tarafın da haksız olduğunu gösterir.
VOLTAİRE
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.