Bana göre öyle gibi.

Öyle olmasa en büyük ve trajlı Gazetelerin bile internet siteleri niye olsun.

Okura en kolay ve seri ulaşma yolu internet haberciliğinde şu an için.

Baksanıza, yerel televizyon ve internet gazetelerinde yapılan haberler, İnternet haberciliğinin en üst sıraya oturduğu izlenimini veriyor.

Üç,beş ve on binlerden bahsediliyor.

Ben şu kadar tıklandım, sen şu kadar tıklandın, senin ki yalan, benim ki doğru gibi atışma ve tartışma yaratan çekişmeler yaşanıyor şu anda.

O zaman ben ve benim gibi birçok kişi, artık internet gazeteciliğinin hem görsel, hem de yazılı basının önüne geçtiğini mi anlıyoruz acaba?

Günde üç yüz beş yüz tane basılan gazeteler habercilikten çok resmi ilan ve duyurular için mecburiyet teşkil ettiği için tercih ediliyor demektir.

Aslında, tüm yerel gazetelerin internet sitesi de var artık..

Bu da yorumumuzu güçlendiriyor veya haklı çıkarıyor demektir.

Çok sevdiğim ve 29 yıl hizmet ettiğim eğitimcilik hizmetim kadar zevk aldığım gazetecilik ve televizyonculuk hayatımda, benim de bir internet gazetem olmasını istemiştim.

Bu konuda yetenekli ve becerikli kardeşim Bora Dandinoğlu’nun yardım ve desteği ile 2009 yılında.Edirne Güncel İnternet Sitesine sahip olmuştum.

Mademki bu kadar okur sayısına ulaşılıyor, o zaman insanın yazdığını ve topluma duyurmak istediğini habercilik anlamında anlatabileceği bu imkân ve olanak var iken arzusu olan ve bu işe gönül vermiş bir gazetecinin de bir internet gazetesi de olmalı.

Aslında buna gazete mi denir, site mi denir onu da bilmem ya.

Bilgisayarı bile yalnızca Babıâli arzuhalcisi gibi yazı yazmak için kullanan biri olmama rağmen ilerleyen süreçte azda olsa beceri kazanmaya çalıştım tabiî ki.

Gazetecilik ve bilhassa da televizyonculuk benim en çok zevk aldığım ve mutlu olduğum bir uğraş olduğu için.öğrenmem gerekenleri öğrenip kullanmayı sürdürdüm yıllar içinde.

Hal böyle olunca Yazılı Basında da olmak istedim ve 2012 yılında Edirne Güncel Gazetesini çıkarmaya başladım.

Taki;tasarruf tedbirleri genelgesinin ilan gelirlerini sonlandırdığı 2021 yılına kadar yayınlarını sürdüren Gazetemi kapatarak internet Sitemde uğraşımı sürdürmeye devam ettim ve ediyorum.

26 yıla girdiğim bu uğraşta, hep doğruları ve olması gerekenleri yazmak ve programlamak mutluluk veriyor bana.

Sataşık, sırnaşık ve saldırgan gazeteci örneklerini hep dışladım bilgilenme ve öğrenme dönemimde.

Otuz yıla yakın bir süre devlet memurluğu yapan ve daha sonra bu işe soyunan insanların elbette öğrenmesi ve örnek alması gereken kişi ve konular vardır ve olmalıdır da.

Yaşları bana göre çok küçük olmasına rağmen gazetecilik yaşı çok fazla olan kardeşlerimin hep olumlu yönlerini örnek almışımdır.

Konuşma ve yazma konusunda var olduğuna inandığım meziyetlerimi en iyi ve olumlu biçimde kullanmanın en doğru bir hareket olduğunu kabul ederek davranışlar sergilemeye çalışmışımdır.

Şükür ki, şu anda herkes tarafından olumlu yönlerim ile anılan ve tanınan bir basın mensubu konumunu yakaladığıma inanıyorum.

Gazeteciliğe 1992 yılında Vatandaş gazetesi spor muhabiri olarak başlamıştım.

Televizyonculukta zannederim en tecrübelilerden biriyim zaten.

Kariyer kazanma gibi bir derdim de yok

Allaha şükür ki,76 yıllık hayatımızda bunların hepsini edinebildik.

Kartvizitimiz oldukça yüklü sıfatlarla dolu aslında.

Bundan sonraki yaşamımızda İnternet Sitemde yine güncel haber ve olayları takip ederek okurlarımı bilgilendirmeye çalışacağım.

Hiç değilse.29 yıl öğretmenlik,26 yıl da Gazetecilik yapmış onurlu gururlu biri olarak bundan böyle 150 liralık bir İlanı verirken sanki milyonlar bağışlayan hayırsever edası sergileyerek insanı kıran ezen ve küçültmeye çalışan,ama temsil ettiği kurumu başka yönlerden zarara uğratmaktan,har vurup harman savurmaktan kaçınmayan görgü yoksunları ile muhatap olmayacağım ve karşılaşmayacağım.

Gerek Öğretmenlik gerekse de Gazetecilik yaşamımda hakkım olandan fazlasını asla istemedim ve tenezzül etmedim.

Dünyanın en kutsal ve Ulvi Mesleği Öğretmenlik yaşamımda da Gazetecilik uğraşımda da bireysellikten çok toplumsallık içeren konular ile meşgul olup yararlı olmaya çalıştım.

Emeği takdir eden,yapılan işin önem ve değerini bilen çok değerli Dernek Oda Başkanları ve kurum yetkililerini tenzih ediyor,çalışmalarında başarılar diliyorum.

Tüm okurlarıma sağlıklı mutlu ve başarılı günler dileyerek EDİRNE GÜNCEL Haber Sitemi takip etmelerini tavsiye ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.