Edirne gittikçe önemi artan bölgesinde örnek olacak bir turizm kenti olmaya aday.Bunu sağlanmasında Kentimiz işverenleri,odaları,demokratik kurumları bu konuda önderlik etmeli.Kentimizin tanıtımına destek vermeli.Başka illerde olduğu gibi kamuoyunun dikkatini çekecek .yeni projeler üretilmeli. Bunlar kamuoyu ile paylaşılmalı. İşverenlerimiz medyada  gereksiz tartışmaları yerine birbiri ile dayanışma içinde ve Edirne kalkınmasına kal kanat gerecek görüntüsü vermeli.Kentimizin tanıtımı bir iki firmanın sırtında olmamalı.Medya’da kentimizin tanıtımının çok yararı olduğu biliniyor.

İşverenlerimiz da bu tanıtıma katkı vermeli.Ne yazık ki,  bu alanda Edirneli işverenlerimiz yeterli gayreti gösteremiyor.”Armut piş ağzıma düş” anlayışı ile   bu kenti kalkındıramayız.

Parlamenterlerimizden en küçük meslek kuruluşuna  burada yaşayan  herkes  kentimizin kalkınmasına katkı vermeliyiz.Edirne’de  şeker hazır un hazır helva yapacak kişiler konusunda  ,çaba yeterli değil.Bunu her alanda görüyoruz.Edirnespor Futbol takımı 3. Ligden düşme noktasında.Kırklareli 2. Ligi  ortalarında  bu bize yakışıyor mu?

Kırklareli’nin iki katı  nüfusa  sahip olan bir ilin amatör kümede olması , bir futbol takımına gereken desteği veremediğimiz anlamına gelmiyor mu?

 Bunu misal olarak verdim.İşadamlarımız,işverenlerimiz ve diğer demokratik kitle örgütlerimiz rehavet içinde.Edirne Turizm Derneği yerinin Yunanlılara kiralanması ne kadar doğru?

Edirneli işverenlerimiz bir ciğerci Bahri ve Aslanzade sahibi Arif Meriç    kadar kentimizin tanıtımına katkı yapsalar,ekonomimiz bugünkü durumundan daha ileri seviyede olurdu.

Bulgarların kentimiz ekonomisine katkı yapması kimseyi aldatmasın.Bir gün o imkanlar da kesilir. Üstelik gelen yabancılar nedeniyle yerli müşterilerin ihmal edildiği, onların yüzünden esnafların fiyatlarını yüksek tuttuğu yönünde yakınmalar var.

Pazaryerleri ,örneğin Cumartesi Pazarı  Bulgarlara   göre düzenlendi.Pazarın bir yanı tekstil ürünleri , bazı yerler  baklava  satış yeri oldu.Halkın ihtiyacı olan yerler  pazarın yarısında kaldı.

Edirne halkı ve esnafları dikkate alınmadan yüksek kira karşılığında yerlerini başka illerden gelen esnaflara kiralıyor.

Bu bir anlamda yöre esnaflarının çalışma alanlarını daraltma anlamına gelmez mi?

Tüm bu konular dikkate alınıp bölge halkının yararı doğrultusunda gözden geçirilmeli.

İş işten geçtikten sonra ah vah etmenin yararı olmaz.    

Hatırlatırım……  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.