Edirne merkez köylerinden şehir merkezine en yakın köy olan İskender Köyü son yıllarda  köyün yakınında yapılan konutlar nedeniyle adeta şehrin mahallesi konumuna geldi.

Kırklareli bağlantılı iki yolun üzerinde bulunan ve kent merkezi ile ulaşımı çok kolay sağlanan  köyün merasında yapılan konutlarla şehrin kirli havasından kaçan insanların ilgi odağı durumuna geldi.Çevresinde  oluşan toplu yerleşim alanları sitelerin yanında  vatandaşların köy çevresinden satın aldıkları yerlerde huzur içinde yaşayacakları konut alanları inşa ediyor.

Köy çevresindeki konutların yapılmasından mutluluk duyduklarını belirten köyün genç muhtarı Selçuk  Meriç “ Bu köyümüzün  halkımızın  ilgi alanında olduğunu gösteriyor.

Köyümüz çevresindeki Kırklareli bağlantı yolunun olması,Edirne’ye çok  yakın  bulunmamız bu ilgiyi daha da arttırıyor.

İskender Köyümüz, temiz havası,sağlıklı suyu,  komşuları ile uyum içinde olan insanları ile şehir yaşamından bıkıp usanan, kafasını dinlendirmek isteten  özellikle emeklilerimizin için tercih edile yer haline geldi.

Ulaşımın kolay olması ve meramızda konutu olanların ihtiyaçlarını köyümüzden sağlama imkanının bulunması nedeniyle başka köylerde görülen  köylerden göç köyümüzde  yok.

Köy nüfusunuz her geçen yıl daha da artıyor. Yakında Edirne’nin mahallesi haline geleceğiz.

Halkımız da yeni komşuların gelmesinde mutlu oluyor.Köyümüz çevresinde konut yapanlar düzenli bahçeleri ile köyümüze ilgiyi arttırıyor.

Biz  de muhtarlık ve köylüler olarak kendilerine her türlü destek ve kolaylığı sağlıyoruz ”dedi.

---------------

PAHALILIK SAĞLIĞIMIZI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Günden güne artan hayat pahalılığı, özellikle dar gelirliler ve yaşlı vatandaşlarda sağlık sorunlarının artışına neden oluyor.Hastanelere baktığınızda bunu  daha net görüyorsunuz Hasta .yoğunluğu nedeniyle   hastalar muayene olmak için uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Özel hastanelerin çok pahalı olması nedeniyle maddi, imkanı olmayanlar muayene gününü beklemek zorunda kalıyor.

Uzmanları hastalığın artışının en önemli, nedeninin  yeterli beslenme olmaması, çevrenin kirlenmesi ve stresten kaynaklandığı uyarısında bulunuyor.

Yiyeceklerin gerektiği gibi denetlenmemesi de hastalık sebepleri arasında yer alıyor.Bu arada ilaç katılım bedellerinde artışın olması dar gelirlileri zor durumda bırakıyor.

--------------

FIKRA

DİKENLİ TEL

İki akıl hastası hastaneden kaçmaya karar vermişler.Biri diğerine:

“Git bakalım hastane çevresindeki dikenli teller yüksek mi alçak mı? Eğer yüksekse telin altından kaçarız,alçaksa üstünden atlar geçeriz”

Diğer akıl hastası  kontrol için gidip bir süre sonra geri gelmiş ,ve arkadaşına şöyle demiş:

“Ne yazık ki kaçamayacağız arkadaşım çünkü hiç dikenli tel yok”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.