Bugüne kadar Edirne'nin tanıtımı için önderlik eden bu alanda her türlü fedakarlığı esirgemeyen, Ulusal medyada Edirne'nin sesi olan Ciğerci Bahri Dinar, tanınan adıyla (Bahri Bey) bu alanda bir ilke daha önderlik etti. Büyük bölümünü yine onun gibi Edirne aşığı olan tanıtıma büyük katkı sağlayan Aslanzade işyeri sahibi Arif Meriç'ten temin ettiği Edirme' yi tanıtan eşyalarla

İşyerinde 40 müşteri için kullanabileceği yeri Edirne'yi tanıtan eşyalarla donattı. İsmi kentimize anılan, özellikle Kırkpınar la ilgili tüm malzemelerin bulunduğu işyerindeki iki sergi alanı İşyerine gelen müşterilerce ilgi ile izleniyor. Bugüne kadar Edirne'nin tanıtımını ülke geneline yayan, turizme katkı yapan işyeri sahibi Dinar, bir kentin turizmde gelişmesi için her alanda tanıtımın gerekli olduğu inancıyla her platformda, kendi çıkarını dikkate almadan kentin tanıtımı için olağanüstü gayret gerekiyor.

Bu alanda fedakarlık yapanların yanında turizmden faydalanan herkes bu tanıtıma katkı yapmalı. Özellikle Edirne gibi tarih hazinesi bir kent için bu tanıtım çok daha önemlidir. Turizmde gelişen iller bu başarıyı illerini geniş tanıtım kampanyaları ile sağlamışlardır. Kentimizin kalkınması için turizmde gelişme ön planda olduğuna göre kentimize gelen yerli ve yabancı turistlere Edirne güzelliklerini işyerlerinde teşhir etmek bu tanıtımı daha yaygın hale getirecektir. Ciğerci Bahri'nin başlattığı tanıtım yöntemi ilimizde diğer esnafların da uygulanması durumunda Edirne turizmi daha da gelişecektir.

-------------------

DAHA ÇOK GAYRET GEREKİYOR

Özellikle bu pandemi döneminde turizmin gelişmesi işin kentimizin daha geniş alanda farklı etkinliklerle tanıtılması gerekiyor. Hastalık konusunda da duyarlı nüfusun bulunduğu Edirne, turizm için en elverişli iller arasında yer alıyor. Bunu sağlamak için tüm halkımızın katkı yapması gerekir. Bugüne kadar turizm konusunda yeterli atılımı yapıldığını söyleyemeyiz.

Kentin tanıtımının öneminin her geçen gün önem kazanması ile Edirne turizmi daha da gelişecektir. Özelikle üniversitenin açıldığı bu günlerde kentimize ülkenin dört bir yöresinden misafirler geliyor. Öğrencilerle birlikte gelen ailelere kentimiz insanına has misafirperverliği göstermemiz kentimizin tanıtımına büyük katkı yapacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.