Ülke gündeminin konularının başında kuşkusuz  hayat pahalılığı geliyor.Toplum geçim derdine düşmüş .Başka konulara ilgi duymuyor.Çarşı pazarda halkın talepleri bu doğrultuda .Bu sorunun kısa zamanda çözüleceği yolunda da  henüz bir belirti yok. Onun yanında siyasette bir yer kapmak isteyenlerin en önemli meselesi politik  beklenti  kavgaları .

Bugün ülkemiz siyaseti iki ana eksende odaklanmış durumda Biri mevcut yönetim destekçisi Cumhur İttifakı,onun karşısında  ülke yönetimine talip olan   şu anda 6 partiden oluşan  Millet İttifakı.

Her iki taraf da,   iktidar olma mücadelesi veriyor. Bu birliktelik  partilerin üst yönetimlerinde olduğu bibi tabanlarında  yeterince anlaşılmış değil.

Arada  bir aksamalar, ortaklığı zedeleyebilecek durumlar  oluyor.Bunun yansımasını  medya da  görüyoruz.Har ne kadar talepler bir olsa da parti yönetimlerinin arzuları  her başarının kendi partileri lehine olması,kısaca partililer   başarıyı sadece  kendilerine  mal etmek istiyorlar.

Bunun bir örneğini de geçen hafta  Edirne’de gördük. Millet İttifakının iki büyük parti sorumluları  belediye başkanlığı kazanımı konusunda  polemiğe girdi.

Biri belediye başkanlığı bizim olacak derken diğeri siz belediyeyi alamazsınız yine bizkazanacağız mealinden laflar etti. Bu karşılarındaki partilere koz verme anlamına gelmiyor mu?

Onlar çıkıp ”Bak ortada hol yok yumurta yok şimdiden  kavgaya başladılar deseler “ haklı olmazlar mı?

Milletvekili seçimlerine bir yıldan fazla, belediye seçimlerine ise iki yıl var. Bugünden daha böyle bir tartışmaya ne gerek var?.O zamana kadar  köprülerin  altından çok sular  geçer. Bakarsınız hiç hesapta olmayan bir parti siz böyle laf dalaşı yaparken belediye baklanlığını kazanıvermiş.

Bunu dikkate alan yok.Herkes “ Rabbena hep bana” anlayışı içinde.  Bu şartlarda durmasın partilerin genel merkezleri örgütlerin bu tür gaflarına çare arasın.

Onun için parti üst yönetimleri tüm örgütlerine bu seçimin bir partinin başarısı olamayacağını  bunun ancak ortak başarı olacağını dikte ettirmeli.

Yoksa ben -sen kazanması peşinde koşarken  bir  bakmışsınız  tümü yaya kalmış. O zaman da kaybedenler suçları birbirine atarak  yenilgi tartışması yapar. Fakat iş işten geçmiş olur .Bunun  örnekleri daha önceki seçimlerde yaşandı.Bu tartışmayı yaratanlar anlaşılan ondan ders almamışlar.Bu tür tartışmayı bir yana bırakıp halkın önemli sorunlarına , onlara nasıl çözüm bulacaklarını,  topluma anlatsınlar.Onların gelecek beklentileri kimin kazanıp kazanmayacağı halkı pek ilgilendirmiyor. Millet can derdinde onlar  geleceklerini garantileme peşinde.Bu mantıkla giderlerse halk onlara öyle bir ders verir ki ,bunun sonucunda siyasi yaşamları son bulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.