Geçtiğimiz hafta sonunda Facebook’tan beni çok duygulandıran bir fotoğraf paylaşılmıştı. Fotoğrafı paylaşan değerli arkadaşımız Emekli Öğretmen Hasan Semih Yurdatapan idi.

Fotoğrafa dikkatle bakınız; Bir okulun bahçesinde bir öğretmen, öğrencilerine doğru kucak açmıştı ve rengarenk giysileri içinde öğrencileri de ona doğru koşuyorlardı. Resimden de anlaşılacağı gibi;  Burası bir ilkokul idi ve tabii ki öğrenciler de ilkokul çağındaki çocuklardı.

Öğretmenin kompozisyonuna  dikkatinizi çekmek isterim.

Öyle bir duruş ve öylesine bir kucak açış var ki; Bir anda bütün çocukları sinesinde toplamak istercesine açabildiği kadar kollarını açmış…

Bu fotoğrafı kim çektiyse;  Bir ilkokulda öğretmeninin ve öğrencilerinin nasıl bir sevgi bağı içinde öğrenim gördüklerini muhteşem bir pozisyonda yakalamış.

Ben ülkemizin yedi coğrafyasında 30 yıl öğretmenlik yaptım. O fotoğraftaki kompozisyonu, hiç tartışmasız;  Binlerce kez yaşamışımdır.

Eğitim ve öğretimin her kademesinde görev yapan öğretmenler bizim için çok değerlidir. Ancak ilkokul öğretmenliği her yönüyle diğer kademelerden çok farklıdır. Çünkü ilkokul öğretmeni çocuğun gözlerini dünyaya açan insandır. Çocuklar onun açtığı gözlerle dünyayı görürler ve anlamlandırırlar.

Yazımızı çok değerli arkadaşımız Emekli Öğretmen Hasan Semih Yurdatapan’ın fotoğrafın altına yazdığı notu ile bitirmiş olalım.

Şöyle diyor Hasan Semih Yurdatapan Öğretmenimiz :

“Hiçbir meslek grubunda bu görüntüyü yakalayamazsın.  Biz öğretmenler kucağımızı açtığımız da koşacak öğrencilerimiz var. İşte bu yüzden iyi ki öğretmenim”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.