Hafta sonunda İYİ Partinin Edirne Merkez ilçe seçimi yapıldı.Benim de izlediğim seçime halkın ilgisi büyüktü.

Seçim günü sadece merkez ilçeden oy verecek partililerin dışında  çevre ilçelerden,köylerden  de seçimi izlemek için gelenlerin olduğunu gördüm .Onlarla yaptığım söyleşide  gördüm ki, bölgemizde İYİ Partiye ilgi gün geçtikçe artıyor.Bu  parti seçimde iktidar alternatifi gibi gören vatandaşlarımız var . O nedenle parti etkinliklerini yakından izliyorlar.Kongrede  diğer partilerden olduğunu bildiğim  bazı kişilerin İYİ Parti yönetiminde yer aldığını  gördüm.Bu özellikle CHP’nin dikkatle izlemesi gereken bir durum.Kendi parti mensupları neden partilerinden ayrılıp başka parti saflarına katılıyor?.Bunun  muhasebesini yapıp sebepleri araştırılmalı.Bu arada diğer partilerden de İYİ Partiyi tercih edenler vardı.Seçimde özellikle kadınların ön planda olması iki ilçe başkanı adayının  da kadın olması .Onun yanında şu anda il başkanının  ve genel başkanı Meral Akşener’in de yine kadın olması  bu partiye özellikle kadınlar arasında ilgiyi artıracağı kuşkusuz.

Diğer partilerin bundan ders çıkarması lazım.Kadınları her alanda aktif olduğu ,hak aramada ön planda bulunduğu bir zamanda İYİ Parti seçim stratejisini çok iyi belirlemiş durumda.Bunu faydalarını seçim geldiğinde görecektir.Diğere partilerin de  bundan ders çıkarmaları gerekir.

 Özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP yönetim organlarında kadınlara yer vermesi konusunda yeterli değil.Öyle sanıyorum,CHP’de bu seçimde  diğer partilerin durumunu görerek kadın milletvekili adaylarını da  ön planda olması gerekir.Şu günlerde  bunu emarelerini görüyoruz.Diğer partilerin kadına verdiği değer CHP’li kadınlara cesaret vermiş gibi görülüyor. Ufukta seçim görülmesine karşın siyasi partilerde  aday adaylığı konusunda  henüz fazla  bir girişim yok .Bazı partilerde adaylar genel merkezleri tarafından atanacağı biliniyor.Özellikle Ana Muhalefet parti aday adayları da böyle bir beklenti  içinde mi acaba.?

İnsanın aklına böyle bir soru geliyor.Asalında bu günlerde ortaya çıkıp “ben milletvekilliği için aday adayıyım “diyenler bu alanda cesaretleri ile yarışa bir adım önde başlamış olmazlar mı? Zira bu seçimde   milletvekili aday adaylıklarında siyasi partiler çok daha dikkatli davranmak zorunda, yapacakları bir yanlış uygulamanın nelere mal olduğunu  en bariz şekilde CHP gördü.Tekrar aynı hataya düşeceklerini sanmıyorum.Bu arada delege seçimini de ne kadar güvenli olduğu da tartışılır:Delegelerin nasıl belirlendiği kimlerin etkili olduğu  bir dönemde o kanalla da halkın talebini yeterince yerine getirileceği söylenemez.Siyasete meraklı olanlar yarışa girmeleri  için daha ne kadar bekleyecek?.Öyle grup toplantıları ile  bu sorun çözümlenemez.Kim aday adayı olacaksa meydana çıkmalı.Öyle oradan buradan gelecek destekle ,sosyal medya taraftarlarıyla  başarılı olma şansları yok.Halkın karşısına geçip “bu yarışta ben de varım” diyeceksin. Gerisi  hikaye.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.