Son yıllara bir göz attığımızda  kadınlarımız haklarını aramada  erkekleri çok  geride bıraktı.Bakıyoruz nerede bir demokratik talep var, kadınlar en ön saflarda yer almış.Yok sayılmak istenen  kendi haklarını savunmaları  bir yana toplumun genel taleplerinin  halka  duyurulmasında da yine  ön sıralarda kadınlarımızı görüyorsunuz.

Erkeklerin çoğu kez  geri çekilip  suskun olduğu yerlerde kadın derneklerimiz  tüm riski göze alarak  haklarını çekinmeden  savunuyor.

Kadınların hak savunmada önderlik etmeleri  demokrasimizin gelişmesi açısından da çok olumlu görüntü oluşturuyor..Özellikle en çok hakları zedelenen emekçi kesim temsilcilerinin  seslerinin kısıldığı,sus pos olduğu, toplumun üst yöneticilerinin   koltuklarını kaybetmemek için basın açıklamasından  dahi çekindiği bir dönemde kadınlarımız  toplumun haklarını savunmayı sahipleniyor.

-------------------------------

EKONOMİK SIKINTI EN ÇOK KADINLARIMIZI ETKİLEDİ

Son aylarda iyice artarak dayanılmaz boyuta ulaşan hayat pahalılığı en çok mutfağı yani, kadınlarımız zor durumda bırakıyor..

Evde eşine çocuklarına  yiyecek sağlamada zora düşen,çarşı pazara gittiğinde eli boş dönüyor.Geçim sıkıntısını  cefasını kadınlar  üstleniyor.Her zaman fatura onlara çıkıyor.

Özellikle dar gelirle  geçinmek zorunda kalan  kadınlarımız,çarşı pazarda satılan ihtiyaç ürünlerinin fiyatını gördükçe  bu koşullarda nasıl geçinecekleri konusunda endişeye düşüyor.

Pazardan aldığı bir demet pırasa ile evinin yolunu tutan işçi emeklisi  olduğunu  söyleyen iki çocuk annesi  bir kadın öfkesini dile getirerek: “Artık dayanacak gücümüz kalmadı.Eşim evde yatalak onu sürekli doktora götürüyorum.Kızım yüksek okulu bitirdi tayin bekliyor ,o da bir türlü gerçekleşmedi. 2500 lira ile nasıl ev geçindirilir.Ben bugüne kadar çok yokluklar gördüm geçirdim.  O zor günlerde dahi  bu kadar  dara düştüğümü hatırlamıyorum.Maaşımızdan başka  bir gelirimiz de yok.  Tek maaşla harç borç geçinmeye çalışıyoruz.Halkı bu sıkıntıya sokanlar aklını başına toplamalı.Açlık,geçim sıkıntısı hiçbir şeye benzemez,insana aklına dahi gelmeyecek şeyler yaptırır.Siyasilerimiz gereksiz konularla uğraşacağına halkın nafakasını sağlamasına çare bulsunlar.

Bu konu öyle masa başında nutuk çekerek çözümlenecek bir sorun değil.Önümüz mübarek Ramazan Bayramı  .Onun için  bırakınız bayramlık bir şeyler almayı karnımızı doyurmada çaresiz kaldık ”diye şikayetini sıraladı.Yanında arkadaşı uyarmasa belki daha çok şeyler söyleyecekti.

Ülke yönetiminden sorumlu olanların, meslek kurum temsilcilerinin  bir gün basını da yanlarına alarak  çarşı pazarı dolaşmaları halinde halkın ne durumda olduğunu daha iyi görme imkanı olur.

-------------

YARDIMLA NEREYE KADAR

Her ramazan ayı  döneminde olduğu gibi bu ramazanda da imkanları olanlar dar gelirli vatandaşlara yardım elini uzatıyor.Bu halkımızın ne denli hayırsever olduğunu gösteriyor.

Bu yıl Ramazanda yardım talebinde bulunanları sayısında büyük artış var.Muhtaç duruma düşen vatandaşlar muhtarlıklara veya yardım bekledikleri yerlere çekinerek isimlerini yazdırıp yardım talebinde bulunuyor.Oradan sağlayacakları kuru gıda ile geçici olarak nafakalarını sağlayacaklar.Aslında bu çözüm değil.Yardımlarla halkın geçimi mümkün değil.İnsanlara sürekli gelir getirecek imkanların yaratılması lazım veya hayat pahalılığının önüne geçip  insanların geliri ile geçim yolları bulunmalı.”taşıma suyla değirmen dönmez” diye bir özdeyiş vardır.Yardımla  halkın geçinmesi mümkün değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.