Edirne Kültür Sarayında bu yıl sekizincisi yapılan  Kitap Fuarına katılan.CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Nail Başarırın   kitaplarının  imza törenine Edirneli kadınlar büyük ilgi gösterdi.

İlk olarak yapılan söyleşide Beşli Çete adındaki  kitabı ve ülkedeki son siyasi gelişmeleri kapsayan  bir konuşma yapan Başarır

”Hiç kimse ülkedeki olumsuz  gelişmeler konusunda karamsarlığa kapılmasın. Bu hükümet  bir süre sonra  gidicidir.

Ben son kitabımda yazdıklarımı Sayıştay Raporları belgelerine dayanarak  yazdım. Tamamı o kamu kaynaklarına  dayanıyor.

İktidar partisi gittikçe  muhalefetin sesini iyice kısmak amacında.Seçime doğru bu uygulama ve baskılar  artarak devam edecektir.

Bu arada dezenformasyon yasası diye  bir yasa  çıkarıldı. Bu yasayla muhalefetin sesi iyice kısılmak isteniyor.

Bugün ülkede iktidara muhalif olarak yayın yapan az sayıda TV kanalı ve  basın yayın organı  var. Çıkan yeni   yasa ile onların  yayını da engellenmek ,sesi kısılmak isteniyor” Diyen Başarır, konuşmasında  Edirne gibi çağdaş bir kente gelmek ve böyle modern bir tesiste halkla buluşmaktan  büyük mutluluk duyduğunu,Edirne’ye daha önce de defalarca geldiğini  belirterek çağdaş bir kent olarak  Edirne’nin özel bir yeri olduğunu söyledi.

-----------------------------

İMZA TÖRENİNE BÜYÜK İLGİ

Söyleşinin ardından kitaplarını imzalayan Başarırın imza töreni erkeklerden çok kadınlardan büyük ilgi gördü. Kitaplarını imzalatan kadınlar Başarır ile resim  çektirmeyi,sohbet etmeyi de  ihmal etmediler.

Belediye sarayında açılan kitap reyonlarına her yaşta kitapsever  vatandaşımız büyük ilgi gösterdi.

Ülkede kitaba ilginin çok  az olduğu bir zamanda Edirne halkının  kitap sevgisini anlamlı bulduklarını belirten, kitap satış yerlerini  gezen vatandaşlar,özellikle gençlerin  kitaba ilgisinden mutluluk duyduklarını söylediler.

Kitap satış yerlerinin belediye tarafından düzenli bir şekilde yapılması halkın kitap satış alanlarını rahatlıkla gezmesi binanın modern görüntüsü vatandaşlar tarafından Edirne Belediyenin başarısı olarak değerlendirildi.

Pazar günü sona eren bir hafta devam eden Kitap Fuarı  okuyuculardan büyük ilgi gördü.Bu süre zarfında  onlarca yazar okuyucuları ile buluştu, imza törenine katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.