31 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel seçimlere bu gün itibariyle beş gün kaldı ve tüm adaylar son kozlarını oynuyor ve vatandaşların oyunu alabilmek için büyük gayret sarf ediyor.

Bakıyorum da sona yaklaşıldıkça çalışma temposunda da büyük bir artış gözlenmeye başladı ve parti teşkilatları dur durak bilmiyor.

Bizim adetimiz veya yapımız böyledir zaten.

Yumurta kapıya gelmeden yapmamız gerekenleri umursamazlık ve ihmalkarlık nedeniyle hep öteler ve sona bırakırız.

Aslında beş günlük süreç bana göre artık rötuşların yapıldığı bir süreç.

Ne yapılacaksa,seçmene ne anlatılacaksa bu güne kadar yapılmış olmalı.

Aslında tam olmasa bile pek çok kişi bu saatten sonra kime oy vereceğini kimi tercih edeceğini belirlemiş ve kararını vermiştir.

Partilerin durumlarına bakacak olursak CHP 2004 yılında yeniden ele geçirdiği Belediye Başkanlığını devam ettiriyor ve bu seçimde de yarışı kazanarak bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Hoş bu seçimlerde gündeme gelen İttifaklar nedeniyle partilerin seçim kazanarak; "Partimizin bayrağını Edirne'nin burcuna dikip dalgalandırdık" deme şansları da yok aslında.

Çünkü ortağı İyi Partinin oyları da olacağı için başarıyı kendi partisine mal etme şansı da olmayacak.

Keza Ak Partinin başarılı olması halinde onlarda;"Ak Belediyeciliği Edirne'ye getirdik" deme şansından mahrum kalacaklar çünkü MHP bende varım diyecek.

Hatta Meclis Aritmetiklerinde iki partinin birleşimi olan İttifak Meclis Grubu ismi kullanılacak sanırım.

Şu an için İttifak yapmamış olan üç Parti var herhalde.

Saadet Partisi,B.B.P VE B.T.P kendi partilerini temsil ederek yarışa girecekler.

Edirnemiz için hayırlı olsun diyelim ve birazda Belediye Meclisinden bahsedelim.

Siyasi manada ve yapacağı görev itibariyle çok önemli bir görev.

Bir kere siyasi partiler Meclis üyesi adaylarını belirlerken öncelikli olarak bu görevi layıkıyla yapıp yapamayacağı, görevinin sorumluluklarını taşıyıp taşıyamayacağı,bu görevlerin kendisine nasıl bir sorumluluk yükleyeceğinin bilinci ile hareket edip edemeyeceği, bilgi,beceri,donanım ve kültür düzeyine sahip olup olmadığı konularında çok seçici olmak zorundadır.

Hatta oy getirip getirmeyeceği konusu ikinci planda kalmalıdır.

Belediye Meclisi üyesi doğru ve dürüst görev yaptığı sürece kendinin ve başında bulunan Başkanın başı hiçbir zaman belaya girmez ve rahat bir görev ifa edilmiş olur.

Dileriz tüm Partiler ve adaylar bu konulara riayet ederek Meclis oluşumuna katkı sağlamış olacakladır.

Yeniden tüm partilere ve adaylara başarılar dileyerek güzel Edirnemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.