Edirne DSİ XI.Bölge Müdürlüğüne ait iş makineleri tarafından açılan  ve Meriç Nehrine alternatif olarak düşünülen ve halen kanalın üzerine köprü yapım çalışmaları devam eden, Meriç Nehrine alternatif ‘’Kanal Edirne’’ projesi, tamamlandığında Edirne turizmine de hizmet edebilir.

            Bilindiği üzere kanal, kış aylarında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle, Meriç Nehri taşmakta ve nehrin geçtiği alanlardaki tüm tarla ve yerleşim yerleri, su altında kalıyordu. Kanal taşkının önlenmesi amacıyla düşünülmüştü. Bu nedenle Meriç Nehrinin taşkınını en az indirmek üzere (0.10 cm.) tasarlanmıştı. Kanal, Karlıova deresinin genişletilmesi suretiyle gerçekleştirildi.

            Karaağaç köprüsünün başladığı yerden itibaren başlayan kanal, bazı yerlerde 70 metre, bazı kesimlerde ise daralarak 50 metre genişliğe kadar düşüyor.

            KANAL EDİRNE TURİZMİNE

            DE HİZMET EDEBİLİR

            Diğer taraftan 7 kilometre uzunluğunda  ve 4.5 metre derinliğinde olan kanalın, halen üzerine bir köprü yapım çalışmaları sürdürülüyor. Meriç Nehrinin debisini önemli ölçüde düşürmesi beklenilen kanalda, Edirne’nin turizmine katkıda bulunabilecek turistik teknelerin de işletilebileceği belirtiliyor.

            KIYIKÖY’DE DE BÖYLE

            TEKNELER İŞLETİLİYOR

            Kırklareli İlinin Karadenize bakan Kıyıköy sahilinde denize dökülmekte olan bir dere bulunuyor. 2.5-3 km. uzunluğundaki derenin üzerinde gezi tekneleri işletiliyor.

            Edirne’nin açık bir müze olması nedeniyle sanayi tesisleri kurulmasına izin verilmiyor. Bu nedenle de şehrimizde turizm sektörüne ağırlık verilmesi gerekiyor. Kanalın tekne gezintisine uygun olarak açılması, bize bu uygulamanın yapılabilebileceğini gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.