Uzmanların son yıllarda yaptıkları bilimsel tıbbi araştırmalara göre; kansızlık(anemi)hastalığının insanlarda önemli bir artış gösterdiğini ortaya koyuyor.

      Bu önemli hastalığın özellikle  ilkokul çağındaki çocuklar ile, yaşlı ve emeklilerde belirgin şekilde ortaya çıktığı yine tıp uzmanlarınca belirtiliyor.

     Özellikle bu kimselerde başgösteren kansızlığın ortaya çıkma nedeninin ise, yetersiz beslenme olduğu,insanların önemli bir bölümünün ekonomik nedenlerle iyi beslenemedikleri ve yaşamlarını yarı aç, yarı tok sürdürmek zorunda kaldıkları herkesin bildiği bir gerçek.

     Asgari ücretin 1600 TL olduğu ve çok sayıda emeklinin maaşının asgari ücret düzeyinde bulunduu gerçeği dikkate alınırsa  ve açlık seviyesinin 2000 TL olduğu şu sıralarda insanların midesine haftada yarım kilo dahi et girmezken, bu durumda insanlarda kansızlığın görülmesi de normal karşılanmalıdır.

       Doktorlar tüm hastalıkların nedeninin, kötü ve yetersiz beslenme  olduğundan aynı görüşü paylaşıyorlar.

       Sabahları okula gidecek bir çocuğun kahvaltıda 1 yumurta, 1 bardak süt,8-10 adet zeytin ve biraz reçel tereyağ yemelerinin şart olduğunu yine uzman doktorlar ısrarla belirtiyor.

       Kansızlık hastalığının son zamanlarda çok sık rastlandığı belirtilen yaşlılarımızın da aynı beslenme şeklini uygulaması gerektiğinin sağlıklı olmak bakımından çok önemli olduğu kabul ediliyor.

      Son yıllarda çocuklar ve yaşlılar arasında yaygınlaştığı ortaya çıkan kansızlığın, devletin yapacağı maaş iyileştirme tedbirleri ile giderilebileceği, çalışan ve emekli maaşlarında  yapılacak 400-500 TL’lik bir artış ile belki de insan için hastalık nedeniyle devletin harcamakta olduğu birkaç bin TL’lik bir tasarruf sağlanacağı, bunun sonucunda da yılda milyarlarca TL’nindevlet hazinesinde kalabileceği hesap edilebilir bir gerçek olduğu ortaya çıkacaktır.

     Dar gelirli insanlarımızın maaşlarına 200-300 TL’lik zam yapmaktan devletimiz kaçınmamalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.