Akaryakıt fiyatlarındaki aşırı zamlanma  ulaşım aracı olan vatandaşlarımızın belini büküyor.Bunun yanında diğer girdiler ile birlikte dar gelirlilerin otomobil kullanması  daha da zora girdi. Bazı vatandaşlar bu zamlar karşısında kendi aracı yerine toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kaldı.

Bazıları ise  araçlarını satacaklarını söylüyor.

Akaryakıt zamları sonucu şehir içi trafik yoğunluğunda kısmen de olsa rahatlama görülüyor.

Daha önceleri kısa mesafelere dahi otomobili ile gitme alışkanlığı olanların bazıları bu   alışkanlıklarından  vazgeçmiş görünüyor.

Bazı illerimizde,  örneğin Konya’da olduğu gibi şehrin tüm sokaklarını kapsayan bisiklet yolları yapılmış..

Vatandaş  bu yollarda  hem spor yapıyor  hem de ulaşım aracı masrafından kurtuluyor. Bu uygulama  ile  şehrin araç trafiği de rahatlamış uluyor.

Kentimizin yerleşim alanlarının büyük bölümü bisiklet yolları yapımına elverişli.

Yol kenarlarına bisiklet yolları yapılması halinde Edirne’nin yoğun olan araç trafiği kısmen de olsa rahatlamış olacak.Halkımız da bisiklet kullanarak sağlık açısından çok önemi olan  sporu yapmış olacak.Bu alanda vatandaşların da talepleri var.Yetkililerin ,şehrin uygun olan yerlerine bisiklet yolu yapması halinde halk kısa mesafelere bisikleti ile gidip gelerek trafiğin yoğunlaşmasının önüne geçecek.Bu talep Edirne Belediyesi tarafından da dikkate alınmalı .Hiç olmazsa yeni yerleşim alanlarında ve uygun yerlerde  bisiklet yolu yapımına imkan yaratılmalı.Gelişmiş Avrupa ülkelerinde de bisikletle kısa mesafede seyahat ,hatta daha uzun yerlere dahi seyahat etme alışkanlığı artarak devam ediyor.Bölgemizde de yapılacak bisikletle seyahat uygulaması  beraberinde trafik kazalarını önleyecek, araç sahiplerinin trafik suçundan ceza almalarının da önüne geçmiş olacak.

Belediyemizin bu talebi dikkate alacağını umuyoruz.

----------------

EDİRNE’NİN BİTMEYEN SORUNU

Kentimiz turistlik bir şehir Turistlerin de ilgi odağı.O nedenle başka ülkelerden geleni,insanların  özen gösterdiği çevre temizliğine çok duyarlı olmamız gerek.Ne yazık ki bu konuda yapılan uyarılara rağmen halkımız çevre temizliğine gereken özeni göstermiyor.Halkımız çöplerini çöp araçlarına atma alışkanlığı kazanmadı.Yakınında çöpünü, yiyecek ambalajını atacağı yer olmasına karşın yerlere atmaya devam ediyor.

Turizmde örnek bir kent olmak istiyorsak,çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalıyız .Çevresi kirli bir Edirne turistler için de cazibe merkezi olmaktan çıkar.

Bunun önüne geçmek için belediyemiz temizlik konusunda daha çok  uyarıcı levhalar asmalı,.gerektiğinde daha radikal cezai  önlemler almalı.

---------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

RASATHANELERİMİZİN MAZİSİ ESKİ

İlk Osmanlı rasathanesi1575 yılında Sultan 3.murat tarafından İstanbul tophane tepesinde yapıldı.

“İstanbul Rasathanesi adıyla anılan bu kuruluşun başında Taküyiddin Mehmet bulunuyordu. Ayrıca  15 bilgini katıldığı çalışmalarda özlemler ve yıldızların belirli zamanlardaki yerlerini gösteren çizelgeler yapıldı.

Türkiye'de çağdaş anlamda ilk rasathane ise,1911 yılında <İstanbul'un Kandilli sırtlarında Fatih Hoca diye bilinen Fatin Gökmen tarafından kuruldu. Günümüzde de her türde teknik araçları bulunan ,Türkiye'nin en büyük meteoroloji  istasyonu buradadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.