Kepirtepe İlköğretmen Okulu  ilk mezunlarından Osman Dindar Öğretmenim aramızdan ayrıldı. Osman Hoca, 1927 yılında Uzunköprü ilçesinin  Malkara  köyleri sınırına yakın,  ekilebilir, toprağı az, ormanlık  Çavuşlu köyünde doğdu.

Fakir, beş çocuklu ailenden biriydi. Ailenin çok az toprağı vardı.  ilkokul öğretmeni Osman Dindar’ın hasta, çelimsiz yapısının köyde tarımla uğraşmasını mümkün olamayacağını ailesine belirterek öğretim yılının ortasında Kepirtepe İlk Öğretmen Okuluna  gitmesini sağladı.

1948 yılında Kepirtepe’den ilkokul öğretmeni olarak mezun olan Dindar, öğretmenliği süresinde yüzlerce başarılı öğrenci yetiştirdi.

Köy Enstitüleri’nin gündeme geldiği bir televizyon programında Moderatör kendisine  “Kepirtepe olmasaydı nasıl bir yaşamınız olurdu?” diye sorması üzerine rahmetli Osman Hoca ”Bugüne kadar yaşamaz genç yaşta toprak olurdum” cevabını vermişti.

Osman Dindar, köyde yaşamına devam etmiş olsa beş kardeşle 50 dekar tarla, birkaç küçükbaş hayvanla geçimini sağlayamayacağı için her dar gelirli Çavuşlu Köyü gençleri gibi sağlıksız koşullarda köydeki linyit maden ocaklarında çalışıp kısa sürede yaşama veda edecekti.

Dindar Hoca yine bir TV programında  “Kepirtepe olmasaydı ben bu yaşa kadar yaşamaz genç yaşta ölürdüm “demişti.

Emekli öğretmen olan amcasının oğlu Şinasi Dindar’ın ifadesine göre “Osman amcam Kepirtepe kurulurken Türkgeldi çiftliğinde kestikleri tuğlalardan birini evinde bulundururdu.

Bunu Köy Enstitüsü kuruluş programında yanında getirirdi. Kepirtepe’nin tüm etkinliklerine katılır meslektaşlarına eski anılarını, eğitimde önerilerini anlatırdı.

Bizim yetişmemizde amcamın büyük etkisi oldu. Bizleri bir baba gibi himayesine alıp, destekledi.

Osman amcam her Kepirtepe’li gibi çevresine ışık saçan Atatürkçü bir öğretmendi. Öğretmen örgütlenmesinde yer aldı. Ömrünü demokrasi mücadelesine, çağdaş eğitime adadı. O bizim ailenin dede Korkut’uydu. Bizim için gökteki en parlak yıldızlardan biriydin hakkını helal et” dedi

Oğlu emekli Öğretim Üyesi Pof Dr Seçkin DİNDAR ile kızı Müzik Öğretmeni Serpil Özyüksel DİNDAR adında iki evladı bulunan Osman Hocam 96 yaşında yaşama veda etti, Topkapı Kara Ahmet Paşa camisinde kılınan cenaze namazı sonrası İstanbul Çamlık Mezarlığında eşinin yanına gömüldü. Akrabam olan Osman öğretmenime Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar dilerim. Nur içinde yat, seni yetiştirdiğin eğitim emekçileri hiç unutmayacak.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr.Cemil Yesilsoy 2023-03-27 22:55:43

Degerli insan icin ,Cok guzel yazilmis.