Siyasilerin seçim propagandalarındaki konuşmalarını izleyenler iktidar ile muhalefeti karıştırıyor.

Bakıyorsunuz,  iktidar mensupları   adeta muhalefet partileri gibi yeni  söylemlerde dilekte  bulunuyor.Bugüne kadar  defalarca söz verilip  yapılmamış  sorunlar  gelecek seçimde  yapacakları işlerden bahsediyor.

Bunlar ,yönetimde söz sahibi olup gerçekleşmeyen vaatlerin seçim döneminde izlediğimiz halkı kandırma amaçlı sözler .Bu boş vaatler bugüne kadar tüm iktidarlarca tekrarlandı .Bu konuşmaları , izleyenler kimin iktidar kimin muhalefette olduğunu anlaması çok zor.Bunlar bir defa daha  temcit pilavı gibi halkın önüne sürülüyor. Siyasilerce  defalarca söz verilip yapılmayan hizmetler  yeni müjde gibi halka duyuruluyor.Maalesef halkımız da bunu onaylıyor.

------------

HALK SİYASİLERİ DENETLEMELİ

Halk oy verdiği siyasetçiden yeri geldiğinde hesap sorma alışkanlığı kazanmazsa  bu  türde yerine getirilmeyen  görevler  her seçim döneminde halka yutturulur.

Ülkemizde  yeni oluşacak parlamentoda yer alacak milletvekillerine halkın ihtiyaçları konusunda ,söz verildiği halde yapılmayan işler sorulmalı .Bol keseden atıp sonra söylediklerini unutmamaları,  bunun hesabı sorulacağı uyarısı yapılmalı.

Halk her zaman oyunu verip seçtiği   vekillerin görevleri sonrası   yaşam boyu yüksek maaşla yaşamanın bir bedeli,sorumluluğu olmalı.

Oh ne ala, sen,  bir dönem millet vekili ol sonra  halka  verdiğin sözleri unut.  Sana oy verip o makama getirenleri önemseme.  Daha sonraki yaşantını başka illerde yeni, dostlarla lüks içinde  devam et.

Aslında milletvekilleri emekli olduklarında kendisine rahat yaşama imkanı sağlayan, oy veren halkla iç içe olmalı. Kendi bölge halkından koparak “benden bu kadar” deyip Edirneli eski vekillerin çoğunun yaptığı gibi büyük illere kapağı atmamalı.

Bence, yeni vekil olacaklara milletvekillikleri sonrası Edirne’de kalıp kalmayacakları da sorulmalı. Bugün kaç tane eski  vekil yaşamını ilimizde halk arasında  sürdürüyor.?

Kaçının bu ilde mezarı var.? Başka illerdeki eski vekiller  böyle değil,Edirne’deki  eski  vekilleri halkla bağlarını koparmıyor.Her zaman yanlarında oluyor,cenazesinde düğününde derneklerinde bulunuyor.

Bizim vekil eskilerinden  kaçında bu özellik var.? Sadece seçim dönemlerinde ilimize gelip   “belki bir defa daha bize kısmet olur” deyip, daha sonra  yeni dostları arasına gidiyorlar.

Kaç vekil eskisi partilerinin bayram kutlamalarına katılıyor.Bunlar sorgulanmalı.

Kısaca, seçilen vekiller her zaman halkın denetimi altında olmalı.Verdikleri sözlerini yerine getirmesi istenmeli.Yoksa bugün verdikleri sözler bir süre sonra unutulup  daha sonraki seçimlerde de tekrar halka sunulacağı akıldan çıkarılmamalı..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.