Kime sorsanız halinden yakınıyor. Kimisinin sağlık sorunu var onunla uğraşıyor. Derdine çare arıyor. Bazı aile bireylerinin işsizlik sorunu var. Evlatları tüm eğitim aşamadını geçerek diplomasını almış.Bu gayretinin sonunda bir işe girip hayatını devam ettirmek istiyor.

Nereye başvursa eli boş dönüyor. Hayalleri yıkılıyor sonunda ailesinin desteğiyle gençlik yıllarını geçirmek zorunda kalıyor. Yuva kurması hayal oluyor.

Ülkemizde milyonlarca ailede böyle işsizlikle mücadele edenler var. Televizyonları açıyorsunuz. Sadece laf kalabalığı.

Siyasiler ise birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Bu arada hayat pahalılaşmaya devam ediyor. İnsanların en doğal hakkı yaşam hakkıdır. Onu zora sokar, insanların yaşam hakkını kısıtlarsanız onların gelecek güvencesini de yok etmiş olursunuz.

Bu karamsar ortamın yaygınlaşması toplum arasında huzursuzluğun artmasına neden olur.

Halkın yöneticilerine güveni zedelenir. Topluma verilen sözlerin yerine gelmemesi halkın en güvenli olması gereken son sığınağı olan devlet kurumlarına inancını da yok eder.

----------------

İĞNEDEN İPLİĞE ZAM GELDİ

Böyle sıkıntılı günlerde bir de iğneden ipliğe zam yapılması ana tüketim ürünlerine gelen zamlar özellikle dar gelirlilerin belini bükecek. Bakıyorsunuz insanların yüzü gülmüyor. Geçim darlığı toplumun psikolojisini de bozdu. Arkadaşlar arasında dahi normal konuşma bakıyorsunuz bir anda kavgaya dönüşüyor.

Millet vekillerinin öfkesini engellemek için koltuklarına öfke giderici sistem getirilmiş.

Böyle giderse tüm insanlarımıza aynı yöntem getirilmek zorunda kalacaklar. Toplumun morali huzurlu olması ülke istikrarı açısından da çok önemlidir.

Sağlık kuruluşlarına bakıyorsunuz, tedavi amacıyla yapılan başvurular genellikle psikolojik rahatsızlıklardan olduğu iddia ediliyor. Bu toplumun yapısını belirtmek için gösterge olamaz mı?

--------

FIKRA

SEN DE BÖYLE KAFA BULAMAZSIN

Adam bütün mağazaları dolaştığı halde koca kafasına uyan bir şapka bulamamıştı. Son bir mağazaya girdi bütün şapkaları denedi, fakat yine kafasına göre bir şapka bulamadı.

En sonunda satıcı vitrinde mankenin başında bulunan şapkayı alıp müşteriye verdi. Bu şapka adamın tam kafasına göreydi.

Satıcı bu şapkayla yüksek bir fiyat teklif ediyordu. Müşteri şapkayı almadan vazgeçip çıkıyordu ki satıcı, "bu şapkayı başka bir yerde bulamazsınız." dedi. Müşteri koca kafasına vurarak, "sen de böyle kafa bulamazsın" diye cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.