Seçimin yaklaştığı şu günlerde toplum arasında kendilerince  ucuz başarı yolu arayan bazı siyaset meraklıları kahvehanelerde, arkadaş çevrelerinde taraftarı olduğu   partilerin başarı hayalini görüyor.

Günün ekonomik koşullarının kendi başarılarına zemin hazırladığı görüşündeler.

Özellikle İktidar partisi muhalifi  sosyal demokrat partililer arasında bu görüş çok  yaygın .İktidarı torbada keklik  görüyorlar.Bugüne kadar yapılan seçimlerden ders almayan bu çevreler yine ucuz kahramanlık peşinde.

Siyasette sadece laf üreten ,siyasi görüşü için hiçbir çaba harcamayan,çoğu zaman da kendi partisini eleştirmeyi marifet saysan  bu  ucuz kahramanlık peşinde koşanlar.

Ülkenin siyasi yapısından ,iktidar partisinin  yirmi yıllık  idaresi sonucu  halk arasında oluşturduğu  kendisine  her koşulda bağlı olan kadroların varlığından  habersiz.

Bu kadroları aşarak iktidar olmak öyle sanıldığı kadar kolay olmayacak.

Ülkenin farklı yörelerinde siyasi anlayışlar çok değişik.Buralarda sadece siyasi parti görüşleri dışında farklı  değerlendirme  ve yaklaşımlar var.Bunları dikkate almadan nasıl başarılı olunur.?

Günümüzde özellikle muhalefet partilere getirilen kısıtlı tanıtım imkanları ile  başarı kazanmak o kadar kolay değil .Bu konuda mutlak başarı bekleyenler bugüne kadar olduğu gibi bir kez daha hüsrana uğrayabilir.

Ülkenin   ekonomik koşulları  dikkate alındığında sayısız imkanlara sahip muhalif partiler bu imkanları yeterince kullanamıyor.Bunu nedeni  parti örgütlerinin hantal kadrolardan oluşması .Bu başarı  toplu olarak çaba harcanmadan elde edilemez.”Armut piş ağzıma düş” anlatışı siyasette geçerliliğini kaybetti.İktidar iktidarını kaybetmemek için tüm ,imkanlarını kullanacak.Özellikle siyasette köklü değişikliğin amaçlandığı bu seçimin öyle kolay geçeceğini sananlar aldanıyor.Bu mücadelede rehavete kapılıp  başarıyı kaçınılmaz görenler hüsrana uğrayabilir.Günümüzde siyasette başarı için her yolun mubah sayılacağı ülkemizde bu yarışa hazır olmayanlar yine saf dışı kalabilir.

Bu yarışta önemli olan siyasilerin  birbirini kıyasıya eleştirdiği ,toplum arasında kutuplaşmaya neden olabilecek söylemlerin  halkın huzurunu kaçırmaması.Bu konuda halkımız siyasilerde daha duyarlı onların gazına gelmiyor.

Arasındaki birlik  ve beraberliği korumaya özen gösteriyor.Bu seçim sonucu nasıl neticelense de halkımız arasındaki dostluk ve kardeşlik devam edecektir.Siyasilerin halkı kutuplaşmadan  yarar beklemesi  boş hayalden öteye gidemez.Seçim sonunda bunu göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.