Tecrübelerime ve şu anda birçok şehirde yapılmış olan Üst geçitlerin amacına uygun biçimde kullanılmadığını ve ayni kazaların üst geçide rağmen yaşandığını gördüğümüz haberlere göre söylüyorum ki; Üst geçit çözüm değil.

Hele hele etrafı açık ve her yerden geçme imkanı olan bir yerde vatandaşı üst geçitten geçirmek çok kolay değil.

Ben iddia ediyorum ki;yaya olarak geçen insanların % 5 ini üst geçide çıkartmak mümkün olmayacaktır.

Ve o yapılan Üst geçit atıl durumda yıllarca duracak,belkide daha sonra yıkılıp kaldırılarak alt geçit yapılacaktır.

Bunlar temennim değil,yaşadığım olay nedeniyle hafızamdaki tespitlerim.
1981 yılında Mithatpaşa İlk Okulu Müdürlüğünden Şükrüpaşa İlk Okulu Müdürlüğüne atandım.

Okulum E-5 Karayolunun hemen dibinde ve öğrencilerimin büyük bölümü de karşıya geçerek evlerine gidiyor.

O zaman otoban yok ve Avrupadan gelen tüm araçlar şehir içinden geçip benim okulumun önünden gidiyor.

Yüreğim güpür güpür atıyor her an bir felaket ve kaza yaşanır korkusuyla.
Okul Aile Birliği Başkanımız Rahmetli Mehmet Karagöz ile görüşüp Ayşekadına bir Üst geçit yapılması için Vali beye gitme kararı aldık

Vali bey bize bir ay için de karşıdan karşıya geçen insan sayısının tespitini yapıp kendisine iletmemizi söyleyince biz Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile hemen her gün belli aralıklar ile o görevi yaptık ve sonuçta üst geçit yapıldı.

Okul öğrencilerine mecburiyet koyduk hatta nöbetçi öğretmenler vasıtasıyla geçide götürülerek geçişi oradan yaptırttık.

Belli bir süre üst geçidin müşterisi fazlaydı ama ilerleyen süreçte herkes üst geçidin altından karşıya geçmeye başladı ve yıllar sonra da basında çıkan; " Edirne’nin Ayşekadın semtinde yıllardır hizmet veren üst geçit, göz estetiğini bozduğu ve yayalar tarafından kullanılmadığı gerekçesiyle kaldırılıyor" haber sonrasında oradan kaldırıldı.

Büyük şehirlerde de görüyoruz üst geçidin altında araç çarptığı için ölen insanların sayısı az değil.

Geçenlerde bir haber okudum ve haberde,sık sık kazaların meydana geldiği Kırcasalih Beldesi Dörtyol Kavşağı için, Kırcasalih Belediye Başkanlığı tarafından kazalara son vermek amacıyla bir çalışma başlatılmış.

Söz konusu yeri ve kazaları “Kırcasalih’in kanayan yarası” olarak nitelendiren Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü yetkililerle konu hakkında görüştüğünü söyleyerek,Uygun görülen yerlere üst geçit ve ışıklandırma sistemi yapılabilmesi için yerinde tespit çalışmaları yaptırmış.

Başvuru yaptığı yetkililerden de en kısa sürede gerekenin yapılacağı bilgisini almış.
Kırcasalih Beldesinin Belediye Başkanını bu duyarlılığı için kutluyorum ama tavsiyen üst geçit yerine alt geçit yapılmasıdır.

İnsanları Üst geçide bindirmek çok kolay değil çünkü.

Örneğini verdiğim üst geçit gibi büyük paralar harcanarak yapılacak olan bu geçit bir süre atıl durumda süs olarak durduğu için yıkılıp kaldırılacaktır.

Yazık olmasın Devletin parasına düşüncesiyle hatırlatıyorum yetkililere.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.