Bu yıl  662. yılını   kutladığımız  Tarihi Kırkpınar Güreş Etkinlikleri  haftası, halkımızın her yıl heyecanla beklediği  düğünü,bayramı olarak kabul ettiği bir haftadır..

Bir hafta süre ile yurt içi ve yurt dışından Edirne’ye  gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak , bu ilde ikamet eden herkesin ortak görevi olmalıdır.

İlimizden mutlu olarak ayrılacak misafirlerimiz kentimizin güzelliklerini başka illere de taşıyıp Edirne’nin tanıtımına katkı yapacaklardır.

Gelen konuklara misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermemiz,  kendilerine yardımcı olmalıyız.

Bu konuda özellikle halkımıza esnaflarımıza, taksi ve minibüs sürücülerimize, tüm kamu ve özel kuruluşlarımız belediye mensuplarına önemli görevler düşmektedir.

Şehrimizde bir yere gitmek için adres soran ve hangi araçla  gideceğini  öğrenmek  isteyen  misafirlere minibüs ve taksici esnaflarımız   gereken yardım yapılmalı, kendileri bilmiyorsa bir bilenden öğrenmelerini sağlamalıdır.

Bu konuda duyarsız davranıp konukları kırıcı sözler söyleyip yardımcı olmayanlar Edirne için en büyük kötülüğü yapmış olurlar:

Onun için özellikle, düğün, bayramımız olan kentimizin turizm alanında gelişmesine katkı yapan Kırkpınar etkinlikleri süresince misafirlerimize her türlü yardımı yapmalıyız.

---------------------

MİSAFİRLERE FARKLI TARİFE OLMAMALI

Özellikle lokantalarda ve diğer iş yerlerinde kentimize gelen konuklara farklı tarife uygulanmamalı. Bakıyorsun bir yerde yarım litrelik sular 2,5 liradan satılırken bir başka yerde 4-5, hatta daha fazla fiyatla satılıyor.Bunları denetleyecek bir merci yok mudur?

 Yapılan bu ve benzeri haksız uygulamalar anında ilgililere iletilmeli. Birkaç kişinin yararı için Edirne imajı zedelenmemeli.

Edirneliler turizm kenti olmayı arzuluyorsa bu kurallara uymak zorundadır.

------------------

MARATON’DAN SONRA EN ESKİ SPOR ETKİNLİĞİ

Kırkpınar  Yağlı Güreş etkinlikleri dünyada  Maraton’un ardından en eski spor etkinliğidir, Buna Edirne’nin sahip olması kentimiz için ne güzel bir imkan.

Bunun bilinci sorumluluğu ile hareket etmeliyiz.  Edirneliler en zor koşullarda bu spor organizasyonunu  sahiplendi, bugüne kadar devamlılığını  sağladı.

Bu spor etkinliğini başka illere taşıma beklentisinde olanların olacağını  unutmayalım.

Tüm kamu ve özel  kuruluşlarımız, bu ilde yaşamını sürdüren herkes Kırkpınar’ın en güzel barış içinde  geçmesi için gayret göstermeli.

Unutmayalım ki  İlimizden mutlu ayrılan bir misafirlerimiz  gittikleri yörelerde kentimizin güzelliklerinden bahsederek  Kentimize daha çok turistin gelmesine katkı yapacaktır.

Bu arada her birimiz gelen konuklarla arkadaş olup yeni dostluklar edinmeliyiz.

Onlara mesafeli davranmak yerine tanımadığımız biri dahi olsa onlarla sohbet edip kendilerine Edirne güzelliklerini, tarihi zenginliklerini, misafirperverliğini  anlatmalıyız. Onlardan da bulunduklar yerler hakkında bilgi sahibi olup dostlukların yaygınlaşması açısından büyük fırsat olmasını sağlamalıyız.

Kırkpınar nedeniyle sağlanan , benim gibi birçok arkadaşın  da dostları vardır.

Bu arada , Edirne belediye personeli günler önce Kırkpınar hazırlıklarına başladı. Etkinliklerin en düzenli şekilde geçmesi bu işten alanlarının akı ile çıkmaları için gereken gayreti gösteriyorlar.

Edirne halkı olarak bu güzelliklerin kötü amaçlara alet edilmesine fırsat vermemeliyiz.

Unutmayalım ki, her zaman bu tarihi spor organizasyonunu Edirne’ye çok görenler olmuştur. Temennimiz , 662  Kırkpınar  Yağlı Güreşlerinin hiçbir sorun olmadan barış ve huzur içinde geçmesi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.