Kırkpınar geldi çattı. Şunun şurasında önümüzde sadece 20 gün var.
Kırkpınar yaklaştıkça Beni tatlı bir heyecan ve telaş sarmalar. Çünkü yazdığım Kırkpınar Marşı ile Kırkpınar organizasyonunun her karesinde Ben varım.
Bu Kırkpınar’ın öncesinde diğerlerinden farklı olarak ayrı bir heyecan duyuyorum. Çünkü bu Kırkpınar’da, Kırkpınar Marşı’nın Taş Kitabesi dikilmiş olacak.
Taş Kitabe dikilecek derken; elbette bir dayanağımız ve güvencemiz var. Bu konuda Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’ın bize verilmiş sözü var.
Ancak Tarihi Kırkpınar için zaman öyle daraldı ki, benim heyecanım tereddüte dönüşme aşamasına geldi.
Sn. Belediye Başkanımızla direkt bağlantımız olmadığı için merakımı giderecek muhatap da bulamıyorum.
Kırkpınar Marşı’nın Taş Kitabesi, Tarihi Sarayiçi’ne dikilecek mi, dikilmeyecek mi?...
Bu konuda gerek basın camiasında gerekse sosyal medyada herhangi bir görüş beyan edilmedi.
Şimdi benim, bizi okuyan değerli okurlarımıza ve yerel basında görev yapan gazeteci arkadaşlarımıza bir önerim var; Kırkpınar Marşı’nın Taş Kitabesi, Sarayiçi’ne dikilsin mi, dikilmesin mi?
Bu konudaki görüşler, Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’a da ışık tutacaktır. Ola ki çoğunluk; “Kırkpınar Marşı’nın Taş Kitabesi Sarayiçi’ne dikilmesin.” diyebilecektir.
Ben böyle bir olasılığı çok uzak bir ihtimal olarak görsem de; yine de kamuoyunun düşüncesi bizim için baş tacı olacaktır.
Benim bu konudaki tereddütlerime karşılık, bakarsınız Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan yarın telefon açar ve “Beyazıt Hoca Kırkpınar Marşı’nın Taş Kitabesi’ni dikiyoruz. Gel seninle şekli üzerinde görüşelim..” diyebilir.
Bekleyelim görelim.
Taş Kitabesi’nde yazılmasını istediğim 2 dörtlük şöyledir:
KIRKPINAR MARŞI
BÜYÜK EFSANEYİ GÖRÜR GİBİYİM
TARİH DEHLİZİNDE YÜRÜR GİBİYİM
EYVAH! HEYECANDAN ÖLÜR GİBİYİM
EDİRNE KIRKPINAR ER MEYDANI’NDA

DAVUT SESLİ CAZGIR GÜREŞ OKUYOR
TEL BULAŞMIŞ ÇİMEN YAĞA KOKUYOR
ALTI YÜZ YIL TARİH GERÇEK OLUYOR
EDİRNE KIRKPINAR ER MEYDANI’NDA

Beyazıt SANSI – 1995
EDİRNE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.