Her yıl böyle oluyor ve yaklaşık bir aylık bir süre kaldığında Kırkpınar heyecanı ve coşkusu içimizde kıpırdamaya başlıyor nedense. Saray içinin muhteşem atmosferini geçmişin özlemi ile içimizde yaşamaya başlarız hemen. Yağla karışmış çimenlerin meydana getirmiş olduğu o büyülü kokuyu burnumuzda hissederiz ve bu büyük organizasyonun bir an önce gelmesini arzularız. Zaten yıl boyunca buluşma mekânımız olan Tarihi Ciğerci Bahri Bey’in İşyerindeki sohbetlerimizin çoğunluğu da Edirne’mize özgü güzellikler olur ve bunların yarıdan fazlasını da Kırkpınar anıları teşkil eder. Beyazıt Sansı Hocamız, Bahri Dinar kardeşimiz ile şu sıralar konuştuğumuz konuların başında yine Kırkpınar geliyor.

Bir ay gibi bir süre kaldıktan sonra zaten yapılması gerekenleri hayata geçirme zamanıdır. Basın mensubu olarak zaten biz Kırkpınar’ın en iyi bir şekilde tanıtma duyurma görevini yapma gayreti içindeyiz. Hele hele 20 yılı aşkın bir süredir her kademesinde görev yaptığım Edirne’mizin ilk ve tek Televizyonu olan ETV nin bu konudaki özverileri yansınamaz. İlin tek televizyonu olma sorumluluğunun bilinci içinde yapılan programlar ile Kırkpınar heyecanını yaşatmaya ve duyurmaya çalışır her yıl. Yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmakta olduğum Yerel Gündem Programında konu ile ilgili en yetkili ve bilgili kişileri konuk ederek Kırkpınar heyecanını yaşatmaya gayret gösteririm.

İşte bu yılda yarın akşam gerçekleştireceğimiz Yerel Gündem Programı ile ilk Kırkpınar programını izleyenler ile buluşturacağız. Kırkpınar Marşının yazarı ve Bestekârı Beyazıt Sansı Hocam, Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri dinar ile Kırkpınar’ın eski Başpehlivanlarında Abdullah Ersoy Perşembe akşamı saat 21.00 de sizler ile buluşturarak Kırkpınar’ın Kültürel boyutunu, Ekonomik boyutunu ve Güreşler boyutunu donanımlı konuklarımız vasıtasıyla sizlere aktarmaya çalışacağız. Tabiî ki bizim tanıtımlarımız TV programı ile sınırlı da değil çünkü her gün köşe yazısı yazan bir yazar olarak Kırkpınar ile ilgili birçok yazıyı da kaleme alıp sizlerle buluşturacağız.

Edirne Belediyesinin de bu konudaki çalışmalarının başladığını biliyorum. Hazırlık dönemi olsa bile Kültür ve Halkla ilişkiler Müdürlü ile Basın Müdürlüğünde görevli personelin Kırkpınar’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Çiğdem Hakan İşcan, Başkan Recep Gürkan’dan aldığı talimatlar ile gerçekleştirdiği yönlendirmeler ile bu yıl ki Kırkpınar’ın kusursuz olarak geçmesi konusundaki gayretlerini sürdürüyorlar. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 2.Döneminin İlk Kırkpınar’ının kusursuz ve takdir gören bir etkinlik olarak geçmesi bizim de en büyük temenni ve dileğimiz.

Yarın akşam saat 21.00 de Edirne Televizyonu ekranlarında olacak olan Kırkpınar programımızı mutlaka izlemenizi ve öngörü ve tavsiyelerinizi bizlerle paylaşmanızı dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.