Bu yıl 661’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde, Kırkpınar’a bu yıl ilk defa baş altından katılan pehlivanlar damga vurdu.

Favorilerin bir bir elendiği müsabakalarda Ali Gürbüz’ün altın kemerin ebedi sahibi olma şansını kaybetmesi, kendi adına büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Tesadüfe bakın ki, 2009 yılında Recep Kara’yı ebedi altın kemer yolunda çelme takan Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz’e de ebedi kemer yolunda çelmeyi takan isim oldu.

Yirmi beş yıl önce usta güreşçi Ahmet Taşçı’nın ebedi sahibi olduğu altın kemer bu dönemde de Edirne Belediyesinde kaldı.

Altın Kemer boynuna takan Cengizhan Şimşek’in supleks hareketiyle rakibi Mustafa Taş’ı atmasıyla kazanılan güreş izlenmeye değerdi.

Seyircide de ekran başında izleyenlerde de büyük heyecan yaratan final güreşi, Kırkpınar’ın en çok konuşulan anlarından biri oldu.

26 yaşında ilk başpehlivanlığını kazanan Cengizhan Şimşek’in Kırkpınar öncesi yaptığı antrenmanlarda ulusal basına da yansıyan görüntülerde, supleks hareketini eşeğiyle çalışması ise bir başka çok konuşulan konu oldu.

Alt boylardan gelen yeni nesil pehlivanlar, sadece başpehlivanlık güreşinde değil alt boylarda da başarılara imza attılar.

Yeni nesil pehlivanların kürsü yaptığı 661’indi Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bol sürprizli ve bol heyecanlı bir şekilde sona erdi.

Cumhuriyet’imizin 100. Yılı olan 662’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ‘Gençlik Ateşi’ sürer mi, Başpehlivan Cengizhan Şimşek supleks hareketlerine devam eder mi, hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.