Her gün Tarihi Ciğerci Bahri Bey de Beyazıt Sansı Hocam ile buluştuğumuzda birbirimize şu soruyu sorarız; “Köşe yazını yazdın mı? Hangi konuyu yazacaksın?”

Hafta sonları hariç yıllardır her gün köşe yazısı yazan iki Eğitimci ve Kırkpınar sevdalısı insan olarak her yıl Kırkpınar yaklaştığında konumuz Kırkpınar olur ve bu çok ama çok önemli organizasyonun hafızalarda yer etmesi için aydınlatıcı bilgiler ve tanıtım amaçlı makaleler kaleme alırız.

Dün yine ayni soruyu birbirimize sorduğumuzda ikimizin de cevabı yazı başlığındaki cümle oldu. “Kırkpınar’ı yazmalıyız”

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan ve Edirne için her anlamda büyük önemi olan bu büyük organizasyona 5 gün gibi çok kısa süre kaldığı için yazalım ve gündemde tutalım bu sınav verdiğimiz organizasyonumuzu.

Evet, gerçekten de sınav veriyoruz bu şenlikte.

Ülkenin dört bir yanından, hatta yurt dışından bu etkinlik için Edirne’mize gelen insanlar, bir yandan eğlenip hoşça vakit geçirmeye çalışırken, muhatap olduğu ve bu süreçte ilişkili olduğu herkes hakkında olumlu veya olumsuz notlarda veriyor.

İlgi, yakınlık, kalite, temizlik ve fiyat konularında memnun kalanlar olsun, kalmayanlar olsun bu tespitlerini bir yıl boyunca yaşadıkları şehir veya ülkelerinde telaffuz ediyorlar.

Bir Edirneli olarak gelen konukların;

“Bırak yahu Osmanlıya 92 yıl başkentlik yapmış tarihi bir kent olan bu güzelim şehrin kıymetini bilmiyorlar, yazıklar olsun arkadaş, bu kadar fırsatçı ve günü birlik düşünerek hareket eden ve gelen insanları yıldırarak para kazanmaya çalışan esnaf görmedim, gidince her yerde, bu kadar fırsatçı ve günü birlik düşünerek hareket eden ve gelen insanları yıldırarak para kazanmaya çalışan esnaf görmedim, gidince her yerde sakın Edirne’ye gittiğiniz de otel ve lokantalara gitmeyin çünkü rezil olursunuz ve büyük paralara ödersiniz” 

Denmesini mi istersiniz?

Yoksa; “Oh be arkadaş, Edirne gerçektende görülmeye değer bir şehir olmuş, tüm cadde ve sokakları pırıl pırıl, yeni düzenlemeler ile bir Avrupa kenti olduğunu her haliyle ispat ediyor, mükemmel lokanta ve restoranları var bu şehrin. Yemeklerinin lezzetine doyamıyorum, işletmecilerin ilgi ve alakaları beni çok ama çok memnun ediyor, fiyatlar desen bizim oradan daha ucuz. Otelleri ne kadar ucuz ve temiz arkadaş, hiç birisi bunu fırsat bilip temizlik ve fiyatlarda oynama yapmamış, bu şehrin insanları Kırkpınar’ın kendileri için ne kadar önemli olduğunu biliyor ve buna göre hareket ediyorlar” demelerini mi istersiniz,

İşte bunlar çok önemli bizim için.

Gelen konuklarda bırakacağımız intibaa, gelecek yıllar için de büyük önem taşıyacak.

Bu anlamda esnaflarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşüyor.

Esnafımız şunu çok iyi bilmeli ve ona göre davranmalı;”bir insanı bir kez aldatır veya kandırabilirsin, ama gelmesi muhtemel kazançların önüne de set çekmiş olursun”

Edirne esnafımızın her zaman olduğu gibi bu bilinç ile hareket ederek Edirne’mizin imajını zedeleyecek her türlü olumsuz davranış ve tutumdan sakınarak hareket edeceğini biliyorum.

Bir vatandaş olarak gösterdiğimiz bu hassasiyetin aynisini hatta fazlasını onlarında göstereceğinden eminim.

Ama hatırlatmakta yarar olduğunu da biliyorum.

Münferitte olsa bazı küçük olumsuzlukların büyük yaralar açacağını da çok iyi bilen ve tahmin edebilen bir insanım.

Çünkü73 yıllık ömrümde zannederim 50 yıla yakın bir süre takip ettim Kırkpınar’ı.

Edirne’miz görüntü olarak gerçektende gelen insanları memnun ediyor hatta şaşırtıyor.

Allah her şeyi vermiş bu şehre ve tabii güzellikleri ile eşi bulunmaz bir şehirde yaşıyoruz.

Bunun kıymetini bilelim ve Edirne’mizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan 658.Kırkpınar kutlamalarımızda hata yapmadan ev sahipliğimizi yapmaya çalışalım lütfen.

NOT; YARINDAN İTİBAREN GAZETE VE DERGİ ÇALIŞMALARIMA ZAMAN AYIRMAM GEREKTİĞİNDEN KIRKPINAR BİTİMİNE KADAR KÖŞE YAZISI YAZAMAYACAĞIMI BELİRTEREK SİZ DEĞERLİ OKURLARIMDAN ÖZÜR DİLİYORUM. 8 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ BULUŞMAK DİLEĞİ İLE.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.