Kış aylarının sorunların daha da artacağı bu ayların dar gelirlileri için dert ayları olduğu söylenir.

Özellikle dar gelirliler bu aylarda geçim sıkıntısı sorunu ile boğuşur. Bu yıl da kış aylarına yaklaşması ile sorunları daha da artacak gibi görülüyor.Yaşam şartları daha da zorlaştı,Bakıyoruz doğal gaz masrafları bir önceki yıla oranla iki kattan fazla artmış olarak kışa gireceğiz.En ekonomik şartlarda doğalgazının kullanan vatandaşların faturaları bin liradan aşağı olmayacak..

Buna elektrik fiyatlarındaki artışı da eklediğinizde sadece yakıt için en az iki bin lira ayırmanız gerekecek.Bugün ödenmeyen doğal gazın acısı kış aylarında çıkacak.

Bunun üzerine durmak bilmeyen, sürekli artan dar gelirli ailelerin diğer zorunlu masrafları da eklediğinizde sabit ve dar gelirli vatandaşlar için kış daha da zor geçecek.

Halkımız çok sabırlı olduğunu gösteriyor.Zorluklara katlanıyor.Geçim şartlarını kendi gelirine göre ayarlamak istiyor.Bugünkü şartlar halkın sabrını aşan bir durum geldi.Gelirler gideri karşılayacak durumda olmadığı zaman insanlarımız ne yapsın.? Bu zor şartlarda halkımız “belki ucuz bir yer vardır” beklentisi ile pazar pazar,market market dolaşıp,kullanım sürelerinde sona yaklaşılan ucuz ürün arıyor.

Alınan bu ürünler ile sağlıklı yaşamlarını nasıl sağlayacaklar.? Kışın soğuk günlerini nasıl atlatacaklar.

----------------------

FIKRA

ÇÜNKÜ

Ünlü bir Amerikalı işadamı kendine bir yardımcı arıyordu.bulacağı adamı hem sağ kolu yapacak hem de bazı tesislerin idaresini ona verecekti.

İlk elemeden sonra Münacat eden yüzlerce kişiden toplam üç kişi kalmıştı.

Amerikalı:

Şimdi üçünüze de çok kolay test sorusu soracağım ”dedi.

En iyi cevabı veren,bu işe alınacak.sorum çok basit.İki kere iki kaç eder?”

Birinci :

Dört” diye cevap verdi. İkinci ise 10 dedi. Üçüncü ise beş “diye cevapladı.

Amerikalı “üçüncü arkadaşınızı seçtim” dedi.

Çünkü birinci dört dedi.Bu cevap beni tatmin etmedi” İkinci on cevabını verdi.ikini başvuru sahibi ise çok muhteriz hatta şerefsiz biri.Sırtımı dönsem bana kazık atabilecek biri…

Ben üçüncüde karar kıldım.Çünkü cevabın esprisi var..mantıklı olmasını da biliyor.Üstelik de yeğenim….”

-------------

ÖZLÜ SÖZ

Elmas nasıl yontulmadan mükemmel hale gelmezse, insan da acı ,çile çekmeden olgunlaşamaz.

KONFUÇYUS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.