Okulunu bitiren,ama atanmamış öğretmenlerin acısı bir emekli öğretmen olarak insanı üzüyor. Genç ve atanmamış öğretmenlerin durumu ve konumu üzücü değil mi?

Diploma tamam, pedagoji eğitimi tamam, ihtiyaç da var, ama göreve başlamak yok. Öğretmensiz eğitim olmaz benim bildiğim. Olamaz, olası değil.Bir gazeteden kestiğim bir yazıdan ilginç söylemler var. Bir kaçını aktarıyorum. İlginç bulacağınızı sanırım.

Miletoslu Thales, Aneksi mondres ve Anaeksimenes:

Evreni ve doğayı, doğaüstü güçlerle açıklamak yerine doğanın sınırları içinde kalarak açıklayarak söylenceden akıl yürütmeye geçiş sürecine büyük bir katkı sunmuşlardır.

Efesoslu harakleitos:

Evrenin sürekli bir akış, hareket ve dönüşüm içinde olduğu düşüncesini ortaya atarak, tarihte ilk değişimci t ezi geliştiren filozof…

Amasialı Strabo :

Coğrafya biliminin gelişmesine büyük katkı sağlamış…

Knidoslu Evdoksos:

Gezegenlerin, yıldızlar ın konumu ve geometri konusunda çok önemli kuramlar geliştiren bir astronom ve matematikçi.

Samoslu Pitagaros:

Geometrinin öncülerinden

Mustafa Kemal ATATÜRK:

Uygarlığın, özellikle ileri uygarlık seviyesinin, bilimle, felsefeyle, matematikle felsefeyle matematikle, sanatla olduğunu kavramış nadir liderlerden birisiydi.

Atatürk bu nedenle bu alanların gelişmesi konusunda büyük çaba sarf etmiştir.

FİDEL Casro.

Atatürk bir yıldızdı.Kaydı ve tesadüfen ülkenize düştü. Bu nedenle çok şanslısınız. Yıllarca Onu örnek almaya çalıştım. Maalesef çeyreği kadar olamadım. ATATÜRK olmak zor bir şeymiş . O ölümünden sonra bile ülkesini yöneten tek liderdir.

SON-YAZ

Uyuklayan ufkun mavi ezgisinde

Lâcilere iç geçirir oyuncak gemim

Kırık bir ayak izi uzanırken denize

Parmak uçlarından yedi verenin

Bir atlı esmer

Kırmızıyı gelincik ürperir

Son yazın ortancası

Aşkını üfler uyuyan güzelin tenine

Can ürpertinin en hüzzam teli

Büyüler sevdaları mor

Mızraptan uçurunca zamanı

Soyunur sevdalar çıkmazını yüz

Balkanların en yakışıklı rüzgarı

N.Tezcan

(ESİNCE kitabımdan)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.