Edirne Belediyesince geleneksel hale getirilen KİTAP GÜNLERİ’NİN 9.su Edirneli yazar Şevket Süreyya Aydemirin anısına yazar Ayşe KULİN’in onur konuğu olarak katıldığı  törenle  13 ekim günü açılarak 22 ekime kadar sürdü.

 Bu yıl kitap günlerine 25 yayınevi,76 yazar katıldı.

  Kültürün oluşmasında Eğitim sisteminin yanında; Kitap günleri, yazar söyleşileri etkinliklerinin katkısı inkar edilemez.

 Kütüphanelerin yaygın olduğu, kitap satışlarının teşvik edildiği ve yayıncılık sektörlerinin ülkelerde kitap okuma oranları genellikle yüksektir.

 Ülkemizin ders dışı kitap basımında 6.000 sayısı ile oldukça geride olduğunu görüyoruz. Okuma oranımıza bakacak olursak, Japonyada yılda bir kişi 25 kitap okunurken, Ülkemizde 6 kişi bir kitap okuyor.

 Okumakla düşünmek arasında ilişki var. İnsan bildiği kelime ve kavramlar oranında düşünebiliyor. Okuma gelişmeyince düşünce, düşünce gelişmeyince eylem gelişmiyor. Bu durumda toplumsal gelişmenin kalitesini belirliyor.

  Belediyemizin bize sunduğu bu kültürel etkinliği her yıl dikkatli takip ederek imza günlerine ve söyleşilere katılıyorum.

    Bu yıl Prof.Dr. Hüseyin BAĞCI hocamızın Cumhuriyetin100.yıllında dış politika ve Edirne konulu söyleşisi ile aynı gün Timur Soykan ve Murat Ağırel’in 100.yılında Cumhuriyetimizin Demokrasi Karnesi konulu söyleşileri dikkat çekiciydi.

   Sonuç olarak milyonlarca sözcüğünün dizildiği eserleri yazıya döken kültür emekçisi yazarların eserleri ile buluşmamızı sağlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 Son söz;  Edirne Belediye Başkanlığı ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ve BELEDİYE KONSERVATUVARI Trakya’mızın Kültür Başkenti Edirne’mize çok yakışıyor buradaki etkinlikleri takip etmek bizim elimizde.

  Unutmayalım 92 yıl Osmanlıya Başkentlik yapmış Edirne’miz ;Müze kent sıfatıyla yüzyılların Kültürel birikimlerini günümüze taşımış ve taşımaya devam edecek.Bu Şehrin güzelliklerini paylaşmasını bilelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.