Sosyal medyanın gelişmesi ile toplumun büyük kesimince ikinci plana itilmiş olsa da  kitap okuma  bir toplumun kültürel  ve çağdaş olarak gelişmesi için okuma,  bilgi edinmeyi bu kanalla yapmak tüm gelişmiş  ülkelerce de  benimsenmiştir

Ne yazık ki, ülkemizde gençlerde olduğu gibi yaşlılar da dahil  kitap okumayı boş vakit değerlendirmesi olarak görülüyor.”Boş vaktimde kitap okuyorum” demek okumaya ilgisizliğin göstergesi değil midir?

İlim kaynağının merkezi olan ,zamanla önemini yitirmeyen  yazılı eserler böyle hafife alınmamalı.Doğru bilgiye ulaşmak için farklı  görüşlerden kitaplar okumak  gerçekleri  öğrenmede önemli bir kaynaktır.

Uzakdoğu’nun kültürel anlamda en gelişmiş ülkesi olan Japonya’da metrolarda sıkışık ortamda seyahat eden  Japon halkı  buralarda dahi kitap okumayı ihmal etmiyor.

Bizim ülkemizdeki ulaşım araçlarındaki halk arasında  böyle bir duruma az rastlarsınız. Gençlerimizin vazgeçilmez tutkusu  her zaman   gözlerinden ayırmadığı telefonları oluyor. Kuşkusuz gerektiği zamanda bundan yararlanmak gerekir.

Telefonları, bilgisayarın  da  bazen kötü ve yararsız hizmet olarak kullanıldığı bir gerçek. teknolojinin olumsuz görüntülerini,yansımasını  örnek almak bize yakışıyor mu?

-------------

AK ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE

Bu günlerde Rus Yazarı Grigoriy Petrov’un  eski  Finlandiya’yı anlatan  kitabını bir kez daha okuyorum.

Bu kitap değişmez önderimiz Atatürk tarafından da okullarda okutulmasını önerdiği bir kitap.

Bu kitapta, olumsuz iklim koşullarında bir halkın  yılmadan usanmadan  mücadele ederek ,ayrıca İsveç ve Rusya’ya karşı  ülkesinin bağımsızlık mücadelesini vererek onurlu ,eğitimde  güçlü gelişmiş  bir ulus haline geldiğini anlatıyor.

Bu kitapta asırlar önce bir toplumun el ele vermesiyle tüm zorlukların aşıldığı  anlatılıyor.

O zamana kadar dağınık  olan Finliler omuz omuz vererek yoksul,kurak,az nüfuslu,dağınık,iklim şartları elverişsiz  ortamda  dünyanın kuzeyinde kutba yakın  bataklık  bir yerde  gelişmiş  modern bir ülke yaratmışlar.

İşbirliği ile nelerin başarıldığını en güzel  örnekleriyle  bu kitapta görüyoruz.

Kitap okuma alışkanlığı olanların bu kitabı okumalarını önermek istedim.Beyaz Zambaklar Ülkesi” adlı eserde bugün de  alınması gereken çok örnekler var.

Evlerinde okuma alışkanlığı olmadığı halde farklı bir dekor olsun diye kitaplık yapanların kitaplıklarında bu kitabı da bulundurmalarında yarar var.

Boş zamanlarında bu kitaptan birkaç sayfa okumaları halinde bana hak vereceklerdir.

------------------

KÜTÜPHANELERİMİZE İLGİ AZ

Ben yaklaşık her ay İl Halk Kütüphane’mizden evde okumak üzere üç kitap alıyorum.

Orada tüm ihtiyacınızı karşılamasa da  birçok kitabı bulabilirsiniz.Ayrıca  kütüphanenin sağlıklı ortamında ki masalarda da kitap okuma imkanınız var.

Üzülerek gördüm ki  kütüphanelerimizde  konforlu ortamda her türlü hizmet verilmesine karşın  yeterli okuyucu sayısı yok masalar genellikle boş.

Gereksiz sağlıksız ortamlarda vakit tüketme yerine böyle sağlıklı yerlerde zamanının bir bölümünü geçirmek   sadece  bilgi sahibi olmasının ötesinde stres atarak sağlıklı kalmak için de  gerekli olan bir yerdir.Kitap okumadan vazgeçmeyen dostlara hatırlatmak istedim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.