ÇOCUK KİTAPLARI

*Alkım’ın Renkleri

*Çılgın Sokak Dedeftifleri 1

*Çılgın Sokak Dedektifleri 2

*Çikolata Ağacı

*Okulda Şenlik Var

*Düş Treni (Necdet Tezcan ile birlikte)

*Küçük Bilge’nin Maceraları (Funda Özsoy ile birlikte)

*Siyah Pelerinli Dev (Aysel Kaymaz ile birlikte)

*Başka Umutlar (İlk gençlik romanı)

Özlem’i tanıtan yazı şöyle biter:

Halen İzmir’de yaşamaktadır. Bir Ozan’ı bir Irmak’ı vardır. Çocuklara şiirler, masallar, öyküler, romanlar yazmayı sürdürmektedir.”

Demek ki onuncu çocuk kitabı bu. Dört tane de şiir kitabı yayımlamıştı daha önce…

Çocuk edebiyatı özeldir. Onların gelişim özelliklerini tanımak ve bilmek ister. Örnekse, büyükler çocukları onların yani yetişkinlerin minyatürü sanır. Oysa hiç de öyle değildir. Onların da kendilerine özel ve özgün bir dünyaları vardır. Büyürken oluşan enerjiyi atmak için hareket halinde olmayı ve oyunlarla bunu başarmak için uğraşırlar. Yani onların baş tacı oyundur. Ve bu özelliği engellemek yanlıştır. Giysileri de bu özeliklerine uygun olmaldır. Ancak,onlara aşırı baskı nasıl doğru değilse, sınır koymamak da o denli uygun değildir.

Gülmek, hareket etmek yani oyun içinde oyun vazgeçilmez özellik taşır.

İşte, Özlem’in öyküleri bu özellikleri taşıyor. Çocukların dünyasını onları kırmadan, zedelemeden, parmak sallamadan anlatıyor. Mizahla da okuma isteği yaratıyor. Bakalım öykülerin bazılarının adına:

*Kopya mı Kim Çekmiş

*Tuhaf İye

*Yaramaz Dayım

*Dedem Sanal Bey

*Şahane Gözlüğüm Şıkıdım Pantolonum

*Matematik Eşit midir Rüyamatik?

Kitaptaki öyküler tam 17 tane. Kitap 84 sayfa, YAKIN Yayınları tarafından basılmış. Hele kapak öyle ilginç ve çekici ki… bakmaya doyamazsınız. Kapak resmini yapan Hasan karaca’nın da ellerine sağlık…

Son sayfadan da bir aktarma yapmalıyım:

Bu kitaptaki öyküler herkesi gıdıklıyor.

Evet evet, bildiğiniz gıdıklıyor.

Sen de kahkahalarla gülmeye hazır mısın? Haydi!”

Yani tam çocukların gelişim özelliklerine uygun bir yapıt. Kızımın yaratıcılığı beni bile şaşırtıyor. Başarılarının sürmesi dileğiyle…

Eee ne de olsa babasının kızı…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.