Rusya  – Ukrayna savaşı nedeniyle bugün  gündemden düşmüş olsa da  siyasette seçimde  yeniden koltuk kapma peşinde olanlar arkadaş gruplarıyla  toplantılar yaparak  koltuk kapma yollarını arıyor.

Bu çalışmalarını dar kadrolarıyla yapan, rakip görüşte olanlardan gizli devam eden  partilerin  çeşitli kademelerinde görev alan siyaset meraklıları siyasette başarılı olmak için eski yöntemin geçerli olamayacağının farkında değiller.

Ülkemizdeki yeni yönetin  sistem partiler arası mücadelenin daha  yüksek ve çetin  geçeceğini gösteriyor. Siyasi partiler birbirinden oy kapmak için  yapmayacağı ayak oyunları yok.Bakıyorsunuz bugüne kadar sol partili olduğuna inandığınız biri 180 derece çark ederek karşı görüşte yer almış. Bunun aksini savunanlar da var

Siyasi partiler başarılı olmak  siyasette  başarı kapısını açmak için ne gerekiyorsa yapacak .

Önümüzdeki seçimde ülke geleceği açısından iki alternatifin mücadele  edeceğini dikkate alırsak,gerek iktidar partisi ve destekleyicileri , gerekse onun karşısında 6 partiden oluşan muhalefet bloğu seçim öncesi tüm kozlarını kullanacak.

GENÇLER SEÇİMDE KİLİT KESİM  OLACAK

Önümüzdeki seçimde gençlerimiz seçim sonuçlarını belirleyici olacak.

Zira, günümüzde yaşanılan ekonomik zorluklar en çok onları etkiliyor.

Genç nüfusumuzun yarısı  bugün işsiz dolaşıyor,harçlık  için  ailesine borçlu durumda.

Gençleri için onur kırıcı bu durumdan kurtulmaları lazım. Üniversiteyi bitirip  iş arayışında koşan, gençlerimizin yarısı işsiz dolaşıyor,bazıları çareyi yurt dışına çıkmakta arıyor,bazıları diplomaları ile bağdaşmayan sıradan işlerde çalışmak zorunda kalıyor.

Onun için ülkemizde yapılacak seçimde “ Z” kuşağı olarak adlandırılan genç kuşak siyaset sonucunda  belirleyici olacak.

Bugüne kadar siyasiler gençleri biriken sorunlarına çare üretemedi.Bundan şu anda parlamentoda bulunan tüm siyasi partiler sorumlu.

Gençlerin siyasilere mesafeli davranmasını en önemli sebebi bu.

Gençlerin kendilerini destekleyeceğini sanan , buna kesin gözüyle bakan siyasi partilerimiz yeni politika geliştirip gençleri ikna edemezlerse  seçimde yaya kalabilirler.

O nedenle siyasete soyunanlar  daha ziyade gençlerin sorunlarına ağırlık vermeli,  o konuda çözüm üretmeli.Bugüne kadar izlenilen politika ile gençlerimizin talepleri yerine getirilmedi.Bakıyoruz gençlik yıllarını okullarda geçiren gençlerimizin yarısı işsiz dolaşıyor.Geleceğimizi güveneceğimiz gençlerin  bir süre sonra  ülke yönetiminde yer alacaklarını  dikkate alarak en önemli sorunu haline gelmeli.

O nedenle siyasi parti propagandası yapanlar gençlerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeli ve onları tatmin edecek şekilde çözüm yolları önermeli.Aksi durumda umdukları yerden elleri boş kalabilir.

------------------------

FIKRA

YAPARLAR YAPMADIM DERLER

Ali , annesi hasta olduğu için derste  dalgın dalgın etrafa bakıyordu.O sırada öğretmen Çin Seddi’nin yapılışını anlatıyormuş.öğretmen dersi dinlemediğini gören Ali’ye:

“Söyle bakalım Ali Çin Seddi’ni kim yaptı.?”

Dersi dinlemeyen , sorudan habersiz olan Ali dersi dinlemediği için kendisini azarlayacağını sanarak öğretmenine:

“Vallahi hocam ben yapmadım ”diye cevap verir.

Bunun üzerine öğretmen Ali’yi alarak öğretmenler odasına götürür.

Öğretmen müdüre:“ Ben bu öğrenciye Çin Seddi’ni kim yaptı diye soruyorum,Vallahi ben yapmadım diye cevap veriyor  “  cevabını verir .

Müdür de onları dinler gibi yapıp  dinlememiş  ve:

“Boş ver hocam Bunlar yaparlar da sonra ben yapmadım “ derler ” yanıtı verir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.