Milli Eğitim, daha  önce  köy okullarını kapatmakla eğitime  büyük bir darbe vurulduğunu  bu işin uzmanları söylüyor.

Bugün ilk öğretimde uygulanan taşımalı sistem ,öğrencilerin köyden köye taşınması eğitime büyük ket vurdu.Köylerde bir okulun çok görülmesi hangi akla göre yapıldı.?

Buna sebep olan ,eğitimi bu hale  getirenler şimdi eserleri ile övünsünler.Her köyde bir öğretmenin olması köylerimize bir güzellik,çağdaş bir görüntü kazandırıyordu.

Öğretmenlerimiz köylerde en önemli cumhuriyet temsilcileriydi. Halkımız çözemediği  bazı konuları öğretmenlere danışırdı.

Milli bayram günlerinde köy halkı da bayram törenlerine katılıp orada  yapılan konuşmalardan ülkenin hangi koşullarda kurtulduğunu, buna sahip çıkmanın önemini anlardı.Öğrenciler,öğretmenler ve veliler  her zaman iç içeydi,sorunlar paylaşılıp çözülürdü .Veliler öğrencilerin durumunu yakından takip ediyordu.Öğretmenler de nerede yetişmiş olsa da köy hayatına alışıyordu.Şimdi taşımalı sistemin olduğu yerlerde bakıyorsunuz  öğretmenler  ders biter bitmez  şehir merkezinde soluğu alıyor..Velilerle ilişkileri sınırlı.Başarısız da olsa öğrencileri sınıf geçmesi kolaylaştı.Bu eğitime kalite getirir mi?

 Köy okullarının açılmasıyla  köylerimize tekrar  ayrı bir güzellik geleceği gibi eğitimde başarı düzeyi de artacaktır.Onun yanında köylerde tarım  elemanlarının  da bulunması  köylülerin daha bilimsel tarım yapmalarını ,daha çok verim almalarını sağlar.Demokrasisi gelişmiş ülkelerde yöntem bu.

Dileğimiz o ki, yeni oluşacak parlamentoda bu konu gündeme gelir, lafta kalmaz.Köylerimiz tekrar okullarına kavuşur.Köylülerin de bu konuda talepte bulunmaları gerekir.

Nasıl camisiz bir köy  olmuyorsa okulsuz da bir köy olmamalı.Biri dini eğitimin merkezi diğeri ise milli eğitimin uygulama alanı konumunda olduğu unutulmamalı.           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.