Büyük kentlerde yaşamın zorlaşması şehirlerdeki halkın köylere göçünü hızlandırıyor.Daha önceleri köylerinde geçimini sağlayamadığı için ekmeğini büyük kentlerde arayan köylüler tekrar köylerine dönme hazırlığında.

Özellikle, son yıllarda geçim şartlarının zorlaşması bu durumun  büyük kentlerde daha da ağırlaşması  sanayi kentlerinde ikamet  edenlerden  daha ziyade  emekli olan vatandaşlar arasında köylerde hastalıktan uzak temiz havada daha ,iyi koşullarda   yaşamak isteyenlerin oranını arttırıyor.

İmkanı olanlar şehirlerdeki evini terk edip kentimiz dahil ülkenin kırsak kesimlerine prefabrik evler yaptırıp veya oralarda bulunan konuklarda yaşamlarına devam ediyor.

Ülkemizde yaşam  şartları böyle devam ettiği sürece kentlerden köylere göçün artarak devam etmesi bekleniyor.

Şehirlerin sağlıksız ortamı, çarpık yapılaşma halkın şehirlere ilgisinin azalmasına neden oluyor.

Sağlığın her şeyden önemli gerçeğini kabul eden vatandaşlar bir zamanlar terk ettikleri yörelere köylerine  tekrar dönmeye başladı.

Kentlerden yaşanan  göçler  şehirlerin nüfus yoğunluğunun önünü kesecek. Bununla beraber kente göç nedeniyle ekilmeyen tarlalar ekilecek, kırsal kesimlerdeki topraklar daha verimli hale gelebilecek.

---------------------

DAHA BAKIMLI OLMALI

Sarayiçi’nde Tavuk Ormanı diye bilinen ormanlık alanın içinde Osmanlı Padişahı 4.Murat’ın  Av Köşkü olarak kullandığı bir tarihi yapı bulunuyor. Burada yapılan tesislerde doğa ile baş başa kalıp kahvaltı yapmak isteyen insanlarımız buraya geliyor.

Bu alanda bulunan Padişahın av köşk sıradan bir harabe binadan farksız.

Burayı tanıtıcı bir kitabe yok.Tarihi eserler sahip çıkmak sadece şehir merkezi le sınırlı olmamalı.Burası da bir devre damgasını vuran  atalarımızın yerleri, daha bakımlı olmalı. Ne yazık ki 4.Murat’ın bir zamanlar av köşkü olarak kullandığı bina yetkililerin dikkatini çekmemiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.