Ailelerin çocuklarını güvenli bir şekilde bırakacağı kreş sorunu  birçok ilde olduğu gibi ilimizde de önemli sorun olmayı sürdürüyor. Okul öncesi küçük çocuğu bulunan aileler çocuklarını emin elere bırakmada zorlanıyor.

Medyada, çocukların karşılaştığı güçlükleri de gören aileler  için  çocukların güvenliği en önemli sorun olmayı sürdürüyor.

Bazı çalışan aileler çocuklarını emanet edeceği kişi ve yer bulamadığı için işini terk etmek zorunda kalıyor.

Ülke yönetiminde söz sahibi olanların,mahalli yönetimlerin bu sorunu dikkate almaları gerekir.

Bu mesele  ülkemiz için her meseleden daha önemli olarak kabul edilmeli.Evladını emin ellere teslim etmeyen bir anne çalıştığı işyerinde de başarılı olamaz.

Çünkü, aklı her zaman ayrı kaldığı çocuğunda olur.Bu sorunun sağlıklı çözüme kavuşması çocuklu kadınlarımızın iş verimini de artırır.Büyük işyerleri ,şehir merkezinde  çevresine açılan kreşlerde çocuklarının güvende olduğunu gören anneler güvenle çalışırlar. Ayrıca çalışma anında evlatlarını görme imkanı da bulabilir.Bu annelere moral kazandırır,güven verir.

Bu denli önemli bir konuya bugüne kadar gereken önem verilemiyor.Onun ötesinde bazı yerlerde daha önceleri var olan kreşler kapatıldı.Dar gelirli ailelerin çocuklarını özel kreşler vermeleri güç.

Buna maddi imkanları yeterli olmuyor.Bu konunun acil çözümlenmesi gereken sorunlar arasında yer alması ne zaman gündeme gelecek.? Bakıyoruz bu önemli sorunu öncelikli sorunlar arasında değerlendiren siyasi partimiz yok.

Geleceğimizin  gövence altına alacağımız gençlerimizin  emin ellerde  olması  gerekmez mi.?

Ayrıca, çocuk bakımı konuları yöneticilerimizin en önemli konular arasında yer almaları sağlanmalı .Bu alanda eğitim gören öğrenciler  böyle alanlarda değerlendirilmeli.Çocuklar ne olduğu belli olmayan kişilere teslim edilmemeli.Ülkemizde bu konuda yaşanan sıkıntılar bilinip,küçük çocukların bakımı her geçen gün önem kazanmasına karşın böyle önemli mesele neden geçiştiriliyor?

--------------

MAHALLİ İDARELER DE BU KONUYA EL ATMALI

Çocukların kreş sorununa mahalli idare yönetimleri de el atmalı .Bu alanda başarılı olan ,sorunu çözen illerimiz var.Kentimizde de kreş sorununa da el atılmalı:Bu mesele dar gelirlilerin faydalanacağı şekilde çözüme kavuşmalı.

Bunu gerçekleştiren belediyelerimiz  halka en önemli görevini yerine getirmiş olur.

-------------------

ÖZLÜ SÖZ

 Ekonomik gelişmeyi kişisel ve zihinsel gelişmenin  önünde tutan toplumlar uygar toplum olamazlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.