Özellikle halka toplumcu hizmet anlayışında olan Sosyal Demokrat partilerin belediye başkanları kültürel etkinliklere öncülük yapmalı.
Bu türde faaliyetler sosyal demokratların halkın nezdinde tanıtımına katkı sağlar.Bu amaçla yapılan etkinliklere genelde sosyal demokratlar ilgi gösterir.Böyle faaliyetlere katılan kitleler arasında  sosyal demokrat görüşünü savunan partilerin tanıtımı daha kolay sağlanmış olur.İlimizde imkanlar oranında bu tür faaliyetlerin yapıldığına tanık oluyoruz.Sportif faaliyetlerin yanında sanatsal ve kültürel etkinlikler de ona paralel olarak devamı halinde Edirne’miz bu alanda da örnek bir kent haline gelir.Halkın kültürel etkinliklerde uzak kalması bu partililere  duyulan  güveni azaltır.
Sinema,tiyatro gibi etkinliler katılanlar arasında parti ilkeleri daha rahatlıkla halka anlatılabilir,Bu etkinlik yerleri genelde o görüşü savunanların alanıdır.Onun dışındaki etkinliklerde bu imkanın yeterli oranda   yapılaması zordur. Edirne Belediyesinin yeni yerine taşınması, mekanında rahatlık sağlanmasıyla Edirne Belediyesinin kültürel etkinliklerinin de artacağı kuşkusuz.Bu partinin daha çok tanıtımı için vazgeçilmez bir yol olduğu unutulmamalıdır.Bir yanda turizm atılımı, diğer yanda kültürel ve sanatsal etkinliklerin çoğalmasıyla Edirne daha cazip bir kent haline gelecektir.
Bu arada halkımızın da bu yapıda çağdaş bir kent yaşamına intibakı da sağlanmış olur.
------------
ÖĞRETMEN EVİ NE ZAMAN YAPILCAK.
Daha önceki yıllarda çürük,dayanaksız  olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen Öğretmenevi bugün çöplük halinde. Yeni Öğretmenevi sorunu ise bir türlü çözüme kavuşmadı Buçuktepe çıvarında bir yerin  öğretmenevi olarak verileceği de sözde kaldı.Öğretmenevi olmayan  görüntü  Edirne gibi eğitimcinin yoğun olduğu bir ile yakışmıyor.Aslında öğretmenevinin yıkılışı da bir muamma.Gerçekçi nedenlere dayanmıyor.Yıkılmasında başka amaçların olduğu söylentisi var O bir yana Edirne’nin ilçeleri Uzunköprü ve Keşan’da öğretmenevi var  da neden  ilimizde yok.? Bu durum  eğitimcilerimizi rahatsız etmiyor mu?
Öğretmenlerimiz eski öğretmenevinin kuruluşuna maddi ve manevi katkıda bulundular.Bu emeklerini ziyan olmasına nasıl göz yumuyorlar? Niçin öğretmenevi yapılması işçin  yeterli çaba harcamıyorlar veya bu çabaları yeterli olmuyor.
Öğretmenevleri eğitimcilerimizin evleri gibidir . Gelen misafirlerini oranın sosyal tesislerinde ağırlarlar, Sorunlarını arada tartışırlardı. .Şimdi  bu imkanlardan mahrum kaldılar.Eski öğretmenevi sosyal tesisler de yok oldu.Yeni öğretmenevinin eğitimcilerimizin gayreti ile yeniden açılacağı kanaatindeyim .Yeter ki, o çaba gösterilsin.Bugün için ne yazıl ki, böyle bir çaba yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.