Birçok ilde yılın belli zamanlarında mahalli ve mülki yöneticiler önderliğinde kentin meslek önderlerinin, şehre yapılması gereken  hizmetler konusunda bilgi sahibi olanlar ile bir araya gelip istişarelerde  bulunurlar. 

Ekonomik sorunların ön planda olduğu,  geçim zorluklarının  gündem oluşturduğu  günlerde  böyle bir toplantının yapılması yararlı olmaz mı?

Çünkü ,sorunlar karşısında çözümün en  sağlıklı,  belirleyici  olanı sorunları yaşayanlar,  içinde olanların katkılarıyla  sorunlar çözmektir.

Resmi görevi olanların  bu alana yorum yapmaları,gerçekleri objektif şekilde tahlil etmelerine   bulundukları makamlar  izin vermeyebilir.

Böyle bir sorumluluğu bulunmayanlar halkın içinde  olanlar ,  o sıkıntıları yaşayanların  sorunları çözümü konusunda  daha gerçekçi  çözün yolu bulunabilir. 

Toplum önderlerinden gelen öneriler harmanlanıp  o yörenin  sorunlarının çözümü konusunda daha sağlıklı  yolları belirlenir.

Bunu mahalli idare yetkililerinin daha sık yapmasında yarar var.  Çünkü, kentin sorunlarının büyük bölümü  onları ilgilendiriyor,

Onlar  bu sorunlarla doğrudan içindeler .Ülkemizde Birçok ilde yöneticiler belli zamanlarda toplum  önderleriyle bir araya gelip  sorunlara daha sağlıklı  çözüm üretebiliyor.

Bu aynı zamanda halkla  istişare yapılması nedeniyle toplum nezdinde mahalli yönetimlerin güvenirliğini de arttırmış oluyor.

Belediyemiz özellikle piyasa denetimi konusunda  yeterli değil.Bundan en büyük zararı tüketiciler  görüyor.özellikle Bulgarların pazara hakim olmasından sonra yerli müşteriyi dikkate alan yok.

Bakıyorsunuz ,satılan mallarının bir bölümünde etiket dahi  yok.Herkes malını istediği gibi satarsa bunun sonu nereye varacak.

---------------

MALLARIN ÇOĞU HALDEN GELMİYOR

Pazarlarda satılan çoğu mal  hale girmeden pazarlanıyor.Halin varlığı ile yokluğu belirsiz:Bundan belediye rüsum alamıyor.Malların alış fiyatları belli değil ..

Bu fiyatla kazandığına göre faturasız mal satan  daha çok kazanmıyor mu? Bunları kontrolü edecek bir  yetkili yok mu?

------------

TÜKETİCİ SAHİPSİZ Mİ?

Siyasetçilerimiz hasat zamanı geldiğinde  üreticilerin yararını ön planda tutuyor , fiyatların yüksek olması için çaba harcıyor.Ürün alım fiyatlarını yüksek olmasının faturası yüksek maliyetle tüketiciye yansıyor.

Üretici  yandaşlığı yapanlar biraz zamlardan en çok etkilenen tüketiciyi düşünmek zorunda değim mi.? Yüksek taban fiyat yerine girdi fiyatlarının azaltılması için çaba harcamak  hem üreticiyi hem de tüketiciyi memnun eder.Ne yazık ki, bu konuda  gayret gösteren yönetici ve siyasetçi   çabası   yok . Bundan en büyük zararı tüketicilerimiz görüyor.

--------------

FIKRA

BEN SENİ TANIRIM

Nasrettin Hoca’nın av meraklısı bir arkadaşı varmış. Bu  adam çok cimriymiş.

Bu kişi, Akşehir’de pazara giden Hocanın önüne çıkarak yalvarmış.”Ne olur hocam Akşehir’den bana bir tazı al getir.Bu tazı  tavşan kulaklı, geyik bacaklı ve karınca belli olsun.”demiş

-“Olur demiş ”Hoca.

Akşehir’e gidince arkadaşının istediği türde bir tazı bulamamış. Sıradan bir çoban köpeği alarak köyüne dönmüş.Avcı arkadaşı köpeği görünce:

“ Yahu  hoca ben senden  cins bir tazı istedim. Sen ise bana kocaman bir çoban köpeği getirmişsin.bu av peşinde koşmaz ki”

Hoca gayet soğuk kanlı , avcı arkadaşının sırtını  okşayarak:

“Üzülme dostum ben seni çok iyi tanırım. Bu köpek senin yanında kalsın,bir süre sonra tazı gibi olur” demiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.