Edirne’de halkın yararlanabileceği yeterli, sayıda kütüphane var.Cumartesi Pazarı yanındaki  İl Halk Kütüphanesinin Ayşekadın Talat Paşa Caddesi  yanındaki eski Çocuk Kütüphanesinin yerine taşınması yararlı oldu.

Yeni düzenlenen binada istediğiniz eseri bulup okuma imkanınız var .Mekan çok geniş,sağlıklı. Oturulacak yerler  yeterli.Faydalanacağınız eserleri de bulmanız çok  kolay.Ben her 15 günde bir kütüphaneye gidip evde okumak üzere kitap alıyorum.Teknoloji her ne kadar gelişmiş olsa da kitap okumanın güzelliği başka oluyor.

Gözlerin satır aralarında gezinmesi okumaya ayrı bir güzellik getiriyor.

Baktım kütüphanede gençlerin bazıları  kitap okuyor,bazıları ders çalışıyor.Az sayıda olsalar  da  mutlu oldum.Bu arada odalarda  orta yaşlı ve yaşlıları aradım yok denecek kadar azdı.

O anda eski günleri anımsadım.İl Halk Kütüphanesinin bugünkü Halk Eğitim Merkezi yanındaki daracık, oturulacak yeri bulunmayan  günler aklıma geldi.

O günlerde zor koşullarda da olsa  da her yaşta halkımız  okumaya daha da meraklıydı.O kıt imkanlarda istenilen eserleri bulman  çok zordu.

------------------

AYAKTA KİTAP OKURDUK

Günümüzde kitap okuma oranı gittikçe azalıyor:Buna gerekçe olarak da bilgisayardan ve sosyal medyadan yararlanmanın yeterli olduğu  ifade ediliyor.Gelişen yeni haberleşme sistemi bırakınız okumadan yoksun bırakmayı insanlar kalemle yazı yazmayı,hesap yapmayı da unutturdu.Her konu  sosyal medya ile çözüm yoluna gidilmesi amaçlanıyor.O olmadığı zaman eller kollar bağlanıyor.Bu teknoloji bağımlılığı beynimizi de hantallaştırıyor.

Elimize kalem alıp kafa yorarak hesap yapma yerine  bilgisayar ,telefon tuşlarına bakarak işlem çözmek belki bazılarına göre yararlı görülebilir.Bu konuyu araştıran uzmanlar insanlarda teknoloji bağımlılığının zararlı olduğunu iddia ediyor.

----------------

ŞARTLARI UYGUN OLANLAR BU ZAMANLARINI KÜTÜPHANELERDE DEĞERLENDİREBİLİR

Kütüphanelere gidip oradaki eserler arasında kaldığınızda huzurlu oluyorsunuz.Kütüphane dolaplarındaki tüm eserler bir çaba ,yoğun çalışma sonucu meydana gelmiştir.Okuyarak onlardan yararlanmak,bilgi sahibi olmak  günümüzde en yararlı zaman geçirmedir.

Bazıları “kitap okuyup elime ne geçecek “şeklinde kitap okumayı değersiz gösterebilir .Aslında kahvelerde ve  benzeri yerlerde sağlıksız ortamlarda tüketilen zamandan kütüphanelerde kitaplar arasında geçen zaman çok daha değerlidir.Kütüphaneden çıktığınızda kendinizde  huzur  mutluluk içinde  hissedersiniz. Yeni bir şeyler öğrenmek  insanı mutlu eder.

Unutmayalım ki, hayatta başarının yolu kütüphanelerdeki ,kitaplardaki bilgilerden geçer.Gelişen ülkeler hatta bu teknolojiye önderlik eden ülkeler bizim kadar teknolojiye bağımlı değil. Örneğin Japonya’da bizde olduğu gibi ulaşım araçlarında herkes telefon tuşları ile meşgul değil  Kısa yoğculuk anında da bir kitap okuyor.

Onun için, bugün İl Halk Kütüphanemizin yeni yerine gidip zamanın bir bölümünü kitaplar arasında geçirmenin bugün sağlık  koşullarını dikkate aldığımızda sağlığımız açısından da önemli olduğunu belirtir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.