Birkaç yıldan bu yana Edirne Valiliği tarafından organize edilen ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen başarılı çalışmalar ile Edirne halkının moral motivasyonunu arttıran Lavanta Günleri etkinliği artık gün sayıyor. Karaağaç Yolu üzerindeki yaklaşık 20 dönümlük bir arazide Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından oluşturulan arazide lavanta ekimi yapılmıştı.

Yapılan çalışmaların başarıyla sonuçlanması sonrasında Lavanta Tarlası’nda çok da güzel bir sosyal etkinlik düzenleniyor Valilik tarafından yapılan satış yerlerinde  Edirneli bayanların yaptığı el ürünü oyuncak bebekler ve diğer el ürünleri ile çeşitli yiyecek maddeleri satışa sunularak ticari anlamda alışverişte memnuniyet karşılanıyor.Bunlara ilave olarak başta Edirne Bandosu olmak üzere; Edirne’mizde çalışmaları olan başka müzik grupları da bu tarlada canlı müzik gösterileri sergiliyorlar.

Edirne’mizin Tanıtımında büyük önem taşıyan bu etkinlikte müzik gruplarının sergilediği Edirne Türküleri içeren gösterileri izlemeye gelen herkesi eğlendiriyor.i Birkaç yıl önce düzenlenen etkinlikte Tarihi Ciğerci Bahri Beyin Edirne’ye özgü bir kol ince çalgı göndermesi ile coşan Edirneli ziyaretçiler Rahmetli arkadaşım Beyazıt Sansı’nın Tava Ciğer ve Kırkpınar marşlarını çalarak hareketli dakikaların yaşanmasını sağlamıştı..

Bu yılda coşkulu ve heyecanlı geçmesi beklenen bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese kolaylıklar diliyorum Edirne’de lavanta ekimini akıl edip uygulayan ve sonrasında da tanıtımı için bir güzel etkinlik yapan kişi, kurum ve kuruluşları içtenlikle kutluyorum. Lavanta çiçeği ekiminin, önümüzdeki yıllarda Edirne’nin sosyal ve ekonomik yaşamına büyük katkılar yapması temennilerim ile Lavanta günleri etkinliğinin hayırlı olmasını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.