Edirne’de  yapılacak mahalli seçimlerde AKP’nin adayları belirlendi ve çalışmalara başladı.

CHP’nin  kalesi olan Keşan’da ise henüz aday belli değil. Önümüzdeki hafta adayın açıklanması bekleniyor.

Bu arada  aday adayı olanlar Ankara ile Keşan arasında  adeta mekik dokuyor.

CHP’de  bir başkan adayı Keşan belediyesini karalayıcı konuşmalarının parti üst yönetimi tarafından da tepki ile karşılandığı, bir aday adayının diğer aday adayını kötülemesinin parti ilkelerine uygun düşmediği uyarısı aldığı  kulislerde  konuşuluyor.

 Şu anda belediye Başkan olan,aday adayı   Mehmet Özcan’ın bugüne kadar belediyi çalışmalarında yaptığı hizmetlerin  ve ilçeye yeni belediye binası kazandırmasının  onun yanında altyapı sorunlarını çözmesinin aday olmasında olumlu etki yapacağı, Keşan’da AKP adayı Mustafa Helvacıoğlu’nun karşısında en iddialı adayın Özcan olduğu belirtiliyor.

------------------------------------------------------------------------------

İL GENEL MECLİSİ SARALAMASI  BUGÜN BELLİ OLUYOR

 Cumartesi günü (bugün) parti üyelerinin oylarıyla  Keşan, İpsala,  Havsa, Süloğlu’nda  il genel meclisi üyeleri sıralaması  belli olacak.

Belediye Başkanı adayının da belli olmasıyla CHP deneyimli kadroları ile  seçim çalışmalarına başlayacak.  Eski Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı olan AKP belediye başkan adayı Mustafa Helvacıoğlu ile CHP adayının  seçim mücadelesinin  kıran kırana geçmesi, bunun sonunda  ilçede oy çoğunluğuna sahip CHP adayının seçimi kazanma şansının yüksek olduğu belirtiliyor.

Bu arada İYİ Parti de Keşan’da ittifak halinde olduğu CHP adayını desteklemesi bekleniyor.

DEMOKRAT PARTİ KÖKLÜ BİR PARTİ DE

Ülkemizde çok partili rejime geçildiğinde ilk iktidar olan Demokrat Partinin temsilcisi ve aynı adı taşıyan kardeş Demokrat Parti bugün partisine gönül veren az sayıda partili tarafından temsil ediliyor.

Kamuoyuna, medyanın ambargosu nedeniyle sesini duyuramayan Demokrat Parti mensupları bu olumsuzluklara rağmen partilerini yaşatma mücadelesi veriyor.

Edirne’de bu türde yoğun  gayret içinde illerin başında geliyor.

DP’ye gönül verenler her ay düzenli olarak toplantı yapıyor. Parti çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

Bazı partiler sürekli açık bulundurulmamasına karşın DP Edirne İl Başkanı  İbrahim Özyılmaz  partisinin il başkanlığını sürekli açık bulunduruyor.

Perşembe günü Bahri Dinar’ın işyerinde yapılan toplantıda da Özyılmaz,  partileri hakkında  seçimle ilgili haberler konusunda bilgi verdi.

Özyılmaz, Partilerinden eski belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin kesinlikle belediye başkanı adayı olmayacağını söyledi.

DP Edirne İl Başkanı Özyılmaz  ,bunun yanında Edirne’den Çiller benzeri iki bayanın Aday Adayları  olduğunu,  bunların isimlerini yakında açıklanacağını, Edirne merkez ve ilçelerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerine katılacaklarını belirtti.

HER ŞEYİ BIRAK ÇARŞI PAZARA BAK

Bugünlerin gündemini seçim çalışmaları oluşturmasına karşın halkın pek seçimle ilgisi yok. Halk geçim derdinde. Çarşı pazara gidip satın alacağı ürünlere baktığında fiyatları görünce gözleri parlıyor.

Pırasadan, lahanaya, soğandan domatesi, narenciyeye kadar tüm ürünler ateş pahası.

Özellikle dar gelirliler mutfak ihtiyaçlarını karşılamada çok zorlanıyorlar.

Diğer ihtiyaçlarında kısıtlama yaparak yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyorlar.

Bu günlerde seçimler ne olacak , kim kazanacak gibi  sorunlar halkın gündeminden uzak.

Çarşı pazar fiyatlarında inme yerine zamlanması halkı kara kara düşündürüyor.

Kış ayları masraflarının da yüksek olması, yakacak ve elektrik fiyatlarına yapılan aşırı zamlar dar gelirli vatandaşları canından bezdirdi.

Herkes yarın ne olacağı endişesinde. Vatandaşlara mahalli seçimleri sorduğunuzda size tepki gösteriyor. “Seçimi bırak kardeşim geçime, bu koşullarda nasıl geçineceğimizi düşün” diyorlar.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KIRK DEREDEN SU GETİRMEK

Karşısındakini inandırmak için türlü gerekçeler ileri sürenler için söylenen “ Kırk dereden su getirmek” tabirinin hikayesi şöyle:

Derebeylerinden  biri  bir zamanlar el koyduğu  bir toprağın üstüne  bi su değirmeni yaptırmış.. Fakat bir süre sonra gelen fırtına değirmeni yerle bir etmiş.

Derebeyi değirmeni yeniden yaptırmış. Fakat bu sefer de  şiddetli bir deprem olması nedeniyle  değirmene gelen su kanalı yön değiştirmiş.

 Derebeyi uzak yerlerden su getirmişse de bir süre sonra gelen sular taşarak değirmeni  sürükleyip götürmüş.

 Derebeyi haram para ile yaptırdığı değirmenin kapısına nihayet şu kitabeyi  astırmış

-Kırk dereden getirdim ab (su)

-Yine dönmez bu asiyab (Değirmen)

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

SİNAMAYA 1908’DEN BERİ GİDİYORUZ.

Ülkemizde ilk sinema salonu 1908 yılında  kuruldu. İstanbul Tepebaşı’nda Şehir Tiyatrosunun eski  komedi  binasında  Pate şirketinin  Türkiye temsilcisi Vaynberg tarafından  yaptırıldı.

Pate adındaki bu sinema salonunun mimarı Kampaniki’ydi.

 Bu yapı 2. Abdülhamit devrinde Rıdvan Paşanın şehreminliği sırasında yapılmıştı. Sinemanın adı sırayla  Pate,Anfi, Asri ve Ses olarak değişti.

 1912 yılında İzmir’de Kordon’da açılan ikinci sinemadan sonra 1914 yılı başlarında İstanbul’da Beyoğlu’nda Palas sineması açıldı.

Onu biraz sonra Taksim alanında şimdiki Venüs sinemasının yerinde bulunan Majik sineması izledi. Bu sinemanın adı da  sırayla  Majik,Türk, Taksim, Yeni Taksim, Venüs  olarak değiştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.