AKALIN'DAN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NA TEPKİ

İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Enez ve çevresine dair verdiği yazılı soru önergesine gelen yanıtlara sert tepki gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın verdiği cevapların, bölge halkının yaşadığı yapısal sorunları çözmekten uzak ve geçiştirici olduğunu belirten Akalın, “Kırsal kalkınma, vatandaşın can güvenliği ve bölgesel turizm göz ardı ediliyor” dedi.

AKALIN'DAN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NA TEPKİ

İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Enez ve çevresine dair verdiği yazılı soru önergesine gelen yanıtlara sert tepki gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın verdiği cevapların, bölge halkının yaşadığı yapısal sorunları çözmekten uzak ve geçiştirici olduğunu belirten Akalın, “Kırsal kalkınma, vatandaşın can güvenliği ve bölgesel turizm göz ardı ediliyor” dedi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
10 Temmuz 2025 Perşembe 00:00
AKALIN'DAN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NA TEPKİ

Akalın, Enez ilçesi ve köylerinde faaliyet gösteren birçok işyerinin, karayollarının köy içinden geçmesi nedeniyle mevcut yönetmelik uyarınca ruhsat alamadığını hatırlatarak, bu durumun hem ekonomik hem sosyal hayata darbe vurduğunu söyledi.

Bakanlık tarafından verilen yanıtta “mevzuat çalışmaları sürüyor” ifadelerinin yer aldığını ancak somut bir çözüm ya da takvim bulunmadığını vurgulayan Akalın, “Vatandaşımıza ‘bekleyin’ demek çözüm değil. İnsanlar üretmek, yatırım yapmak, ayakta kalmak istiyor. Bu iş günü kurtarmakla olmaz” diye konuştu.

Akalın ayrıca, İpsala-Enez karayolu çevresindeki açık su kanallarına dikkat çektiği önergesinde, bu bölgelerde yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle koruma şeritlerinin yapılmasını talep etmişti. Bakanlığın cevabında genel trafik işaretlemeleri ve kurallardan söz edildiğini, ancak açık su kanalları gibi hayati risk taşıyan detaylara özel bir güvenlik planı sunulmadığını belirten Akalın, “Rutin bakımın adı var, ama çözüm yok. Her yaz yeni bir acı haber almadan bu kanalların güvenliği sağlanmalı” dedi.

Enez-Keşan yolu ile ilgili olarak da kamuoyunun yanıltıldığını savunan Akalın, 58 kilometrelik yolun sadece 6,5 kilometresinin tamamlandığını, o kısmın da kalitesiz işçilik nedeniyle sürekli onarımla ayakta tutulduğunu söyledi. “Soru önergemizde yolun neden bitmediğini ve yeniden başlatılması için bir takvim olup olmadığını sorduk.

Ne bir gerekçe var ne de bir takvim. İş programına göre devam ediyormuş. Hangi iş programı? Hangi yıl bitecek bu yol?” diyerek tepki gösterdi.

Özellikle yaz aylarında Enez ve çevresine yüzbinlerce insanın geldiğini hatırlatan Akalın, turizm ve ulaşım açısından stratejik öneme sahip bu yolun önemine dair herhangi bir değerlendirme yapılmamış olmasını da eleştirerek şöyle dedi:

Enez, 30 köyüyle, sahil kasabalarıyla, tarımıyla, turizmiyle bu ülkenin köşeye itilmiş bir ilçesi değildir. Bu sorunlar yerel değil, ulusal kalkınma meselesidir. Biz sorularımızı samimiyetle soruyoruz, cevaplar ise klasik ezberle veriliyor. Bu anlayış değişmedikçe Edirne değil, siz kaybedersiniz.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.