İş Merkezinin 5’inci katında pencereyi açarken aşağı düşerek yaşamını yitiren avukat Ünal Eral için dün adalet sarayı önünde tören düzenlendi.
Önceki gün meydana gelen olayda, Edirne Barosu avukatlarından 55 yaşındaki Ünal Eral, iş merkezinin 5'inci katındaki ofisinin mutfak penceresini açmak istediği sırada dengesini kaybederek, beton zemine düşmüş ve olay yerinde yaşamını yitirmişti.
Dün de Avukat Eral için Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene, Eral’ın eşi Serpil Eral, çocukları Işıl Çağla ve Asil Kaan Eral ile Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, Edirne Barosuna bağlı avukatlar ile adliye çalışanları katıldı. Eral için burada helallik istenerek, dualar okundu.
Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, gazetecilere yaptığı açıklamada yaşanan olayın kaza olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“Baromuzun 30 yıllık mensubu, eski savcı, iyi bir hukukçu, iyi bir abiyi ebediyete uğurlamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Trajik bir ölüm. Her ölüm erkendir ama abimizin ölümü daha da erken oldu ve bizi çok üzdü. İlk bulgular maalesef ölümün, yanlış tasarlanan ve planlanan bir pencere sebebiyle meydana geldiğini doğruluyor. O anlamda akıllarda başka bir tereddüt varsa buradan açıkça söylemek isterim ki; maalesef abimizi elim bir kaza sonucu ebediyete uğurladık.
Bu binanın tasarımını yapan, buna onay veren, denetlemeyen, bu pencereleri kim yapmışsa, kimin kusuru varsa, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Orada görev yapan başka meslektaşlarımız da var. Bir daha kimsenin canı yanmasın, bir daha aynı acılar yaşanmasın diye hukuk önünde hesap vermeleri adına sürecin takipçisi olacağız.”
Adalet Sarayı’nın önünde düzenlenen törenin ardından Eral’ın naaşı öğlen namazına müteakip Mevlana Caminde kılınan cenaze namazının ardından, Yenişehir Mezarlığına defnedildi.
Yavuz Göktaş



