BULGAR TURİSTİN YENİ ADRESİ CUMARTESİ PAZARI

Yıl başından bu yana alışveriş için Edirne’yi tercih eden ve özellikle Cuma Pazarına akın eden Bulgar turistler, Cumartesi Pazarına da akın etmeye başladı. Bulgar turistlerin alışverişte adres değiştirmesi nedeniyle düne kadar sebze ve meyve satılan tezgahlar giysi satışına döndü.

BULGAR TURİSTİN YENİ ADRESİ CUMARTESİ PAZARI

Yıl başından bu yana alışveriş için Edirne’yi tercih eden ve özellikle Cuma Pazarına akın eden Bulgar turistler, Cumartesi Pazarına da akın etmeye başladı. Bulgar turistlerin alışverişte adres değiştirmesi nedeniyle düne kadar sebze ve meyve satılan tezgahlar giysi satışına döndü.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
07 Kasım 2022 Pazartesi 06:00
BULGAR TURİSTİN YENİ ADRESİ CUMARTESİ PAZARI

Türk lirasının hızlı değer kaybını fırsat olarak değerlendiren Bulgar Vatandaşları alışveriş için Edirne’ye akın etmeye devam ediyor. Giysi alışverişi için Cuma Pazarını tercih eden Bulgar turistler, Cumartesi Pazarını da doldurmaya başladı.

İğneden ipliğe, ayakkabıdan monta kadar tüm alışverişlerini Edirne’den yapan Bulgar vatandaşları, Cumartesi Pazarından alışverişlerini artırdı.

Bulgaristan’dan gelen turistlerin en büyük tercihleri, tatlı, giysi ve şarküteri ürünleri olunca Cumartesi pazarında tezgahlarda satılan ürünlerde son haftalarda değişti.

Düne kadar sebze ve meyve satılan tezgahlarda artık giysi, tatlı ve şarküteri ürünleri satılmaya başlandı. Pazar esnafı durumdan oldukça memnunken, yerli halk ise fiyatların Bulgar turistlere endekslenerek yükseldiğini iddia ediyorlar.

Pazar tezgahlarında asılan etiketlerde de komşu ülkenin fiyat birimi Leva’nın yazılması alışverişte Bulgar etkisini net bir şekilde göstermekte.

ACI BİBER CEP YAKIYOR

Pazar tezgahlarında kilogram fiyatı 20 TL’ye kadar çıkan sivri biber, adeta rekora koşuyor. Mevsim şartlarına bağlı olarak talebi karşılayacak düzeyde mahsul yetişmemesi nedeniyle sivri biber fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Pazarda domates 15 liradan, patlıcan 15 liradan, marul 10 liradan, maydanoz ve roka da 5 liradan satıldı.

Meyve olarak da Nar 10 TL, deveci armut 10 TL, üzüm 15 TL olarak satıldı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.